За класифікацією НАТО ця структура практично ідеально відповідає всім стандартам безпеки та озброєння, проте в Україні про неї досі ніхто не чув. І не дивно, адже під дещо дивною

абревіатурою СіФорАйСар і незвичними шевронами ховається секретний підрозділ Збройних Сил нашої держави.


Секретний підрозділ ЗСУ: як рятують життя

ЗСУ
ЗСУ


Якщо перекласти назву дослівно, вийде щось на кшталт " комп'ютерного контролю", котрий включає управління та розвідувальні операції. Саме СіФорАйСар давно, але неофіційно вважається одним із найбільш технологічних та тактично продуманих підрозділів ЗСУ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

СіФорАйСар
СіФорАйСар


Цікаво, що військові практично жодного разу не спілкувалися із представниками преси, але нещодавно зробили виняток, показавши, що відбувається за лаштунками їх армійських буднів.

СіФорАйСар
СіФорАйСар


Живуть вони, як виявилося, без особливих зручностей, приміщення більше нагадує бункер, аніж стандартну казарму, яку ми звикли бачити. Причини тому очевидні – їм потрібне помешкання, котре одночасно може слугувати і базою для активного, але секретного спостереження, або навіть і власною міні-майстернею.

СіФорАйСар
СіФорАйСар


На стапелях помітний прототип нового безпілотного апарату, власна розробка фахівців підрозділу. Все для збору і аналізу інформації і розвідданих. Фактично кожна новинка підрозділу відразу потрапляє на передову.

СіФорАйСар
СіФорАйСар


Відомо, що підрозділ СіФорАйСар створили завдяки об'єднанню волонтерів-фахівців різних професій, але зараз він вже повністю інтегрований в систему Міністерства оборони.
Оброблена інформація з камер одразу направляється в штаб ООС і військових частин.

СіФорАйСар
СіФорАйСар

Буквально нещодавно, хлопці помітили, як російські окупанти палять великим калібром по жінці, яка намагалася пройти на підконтрольну Україні територію – і такі випадки тут мало не щодня.

СіФорАйСар
СіФорАйСар

Життя мирного населення дуже часто залежить від швидкості реакції, тому вагатися і роздумувати над рішеннями у них просто немає часу. Можна із впевненістю сказати, що майбутнє у таких підрозділів є, адже курс на інтеграцію в НАТО якраз і передбачає реформування армії.


Дивіться: Секретний підрозділ ЗСУ: що це таке і як рятує життя


Нагадаємо, українська сторона видала Росії Тимура Тумгоєва, котрий захищав наші кордони на Сході.
Як повідомляв Знай.ua, у розпорядження ЗСУ надійшла новітня артилерійська система, розроблена волонтерами – "Кропива".
Також Знай.ua писав, у Міноборони здивували переліком нових професій.