У міністерстві оборони розповіли, що у нинішньому вступному році найпопулярнішими спеціальностями для абітурієнтів, як і в минулих роках залишилась розвідка, спецназ та морська піхота.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики міністерства оборони полковник Вадим Артамощенко.

Крім того військовий розповів, що саме цього року був найбільший за останні роки набір на ці сфери підготовки.

"Ці військові спеціальності користуються в абітурієнтів найбільшим попитом. Цього року набір до вищих військових навчальних закладів за цими "бойовими" професіями був найбільшим за останні роки" — зазначив Артамощенко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Він додав, що понад 30 відсотків прийнятих на навчання осіб – військовослужбовці строкової служби та військової служби за контрактом.

Також він додав, що близько 25% вступників були випускниками військових ліцеїв по всій країні та понад 10% це діти сироти, та діти загиблих під час ведення бойових дій на сході України.

Разом з тим варто відзначити, що раніше солдат ЗСУ у відставці Василь Музика звернувся до міністра оборони Степана Полторака з відкритим листом, де жорстко розкритикував "реформи", які нинішні генерали намагаються ввести в армії.

Так, він відзначив, що українська армія сильно потребує реформи та введення новітніх стандартів управління проте і це не є головною запорукою успіху. Солдат зазначив, що українським військовим перш за все необхідно позбутись "незензурщини".

"Як учитель, який 20 місяців прослужив за контрактом та побував в зонах АТО і ООС, я був вражений примітивізмом спілкування командирів і начальників всіх рівнів, як між собою так і з підлеглими. Справа в тому, що в українській мовній культурі матів не було. Весь цей словесний "понос" був занесений від північного сусіда внаслідок асиміляції мови. Виявляється, що вживання матів має й клінічне визначення. Постійне використання нецензурних слів називається "копрололією", де "копро" – це кал, випорожнення, а "лолія" – мова", - пояснив він.

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Нагадаємо, бойовики масово перекидають військову техніку, з'явилися тривожні кадри.

Як повідомляв "Знай.ua", у Криму розгорнули артилерію і морську піхоту.

Також "Знай.ua" писав, що військовим підвищать зарплати, але пощастить не всім.