З 3 вересня в Україні стартували багатонаціональні військові навчання "Репід Трайдент - 2018" (Rapid Trident - 2018) за участю підрозділів армій НАТО.

Про це прес-служба Міністерства оборони України інформує в соцмережі Facebook.

Як повідомляють у відомстві, урочисте відкриття навчань відбулося на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області.

Відкриття навчань у Львівській області

Варто відзначити, що в заходах візьмуть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО і 4 країн-партнерів НАТО. А саме - Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Великобританія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того, до навчань залучені військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади імені гетьмана Костянтина Острозького.

"У цьому році "Репід Трайдент - 2018" є наймасштабнішим спільним сухопутним навчанням", - підкреслили в Міноборони.

Згідно з даними відомства, загалом до навчань залучено понад 350 одиниць техніки і 2200 військових, які тренуються на Яворівському полігоні.

Також відомо, що заходи триватимуть 2 тижні (до 15 вересня включно) і складатимуться з двох фаз - командно-штабної та польової. За цей час українські військові та їхні колеги з країн-партнерів відпрацюють низку завдань як бойового, так і логістичного і гуманітарного характеру.

"Важливою особливістю навчання є те, що з української сторони більшу частину учасників становлять військовослужбовці однієї з механізованих бригад Сухопутних військ Збройних сил України, які мають безпосередній і зовсім недавній досвід бойових дій у найчарячіших точках району проведення Антитерористичної операції і операції Об'єднаних сил на території Донецької і Луганської областей", - розповідають у прес-службі.

На базі Міжнародного центра миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра...

Posted by Rapid Trident 2018 on Monday, 3 September 2018

Нагадаємо, що українські військові візьмуть участь у навчаннях Agile Spirit 2018 ("Моторний дух 2018") в Грузії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Петро Порошенко зареєстрував у ВР проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і ЄС.

Також портал Знай.uа писав, що в Афганістані в результаті нападу терориста-смертника з вибуховим пристроєм загинуло троє співробітників НАТО.