Десятки військових кораблів Королівських ВМС Британії і з інших країн-членів НАТО візмуть участь у найбільших за останні роки навчаннях. Вони матимуть назву Joint Warrior і будуть певною відповіддю на збільшення активності російського флоту у регіоні.

Про це повідомляє The Telegraph.

Загалом, навчання триватимуть два тижні, а розпочнуться вже на вихідних.

У навчаннях планують задіяти 55 бойових кораблів, 70 літаків і 13 тис моряків, солдатів і льотчиків з 14 країн, які входять до НАТО.

Англійський королівський флот буде, згідно з планом навчань, полювати на підводні човни противника. Нещодавно було зафіксовано ймовірно російську військову субмарину в цьому районі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Навчаннями керуватиме Британія. На них відпрацюють морське десантування, розмінування і відбиття атак малих кораблів. На іншому кінці країни будуть скидати повітряний десант на рівнині Солсбері.

І хоча в Міноборони Британії заявляють, що навчання не є відповіддю на дії будь-якої держави, керівництво НАТО підтверджує, що метою навчань є демонстрація сили альянсу і заспокоєння його членів перед загрозою з боку Росії, пов'язаною з агресією в Україні.