3 вересня Авіація Повітряних сил Збройних сил України повернулася в Україну після успішної участі в 25 Чеському міжнародному авіаційному показі CIAF - 2018, який проходив з 1 по 2 вересня в місті Градец Кралове, (Чеська Республіка).

Про це стало відомо з повідомлення УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

У повідомленні також додали, що в авіаційному показі взяв участь особовий склад та авіаційна техніка Повітряних сил Збройних сил України, яка була представлена ​​літаками (Су-27, Су-27 УБ і військово-транспортним літаком Іл-76МД).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Під час змагань військовий льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Олександр Оксанченко виконав на літаку Су-27 тренувальний і демонстраційний польоти.

Крім того, пілотаж в його виконанні в третій раз визнаний кращим на міжнародному авіапоказі CIAF - 2018 у Чехії.

До слова, ще одна бригада морської піхоти буде сформована в Україні до кінця жовтня поточного року.

Про це повідомив командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль.

За його словами, командир бригади і його заступники вже визначені, зараз вони знаходяться в пункті постійної дислокації формування.

Як уточнює ЗМІ, мова йде про село Дачне, яке розташоване в Біляївському районі приблизно в 30 кілометрах від Одеси. Спеціально для морських піхотинців в Дачному створюється військове містечко сучасного зразка - з гуртожитками поліпшеного типу для військовослужбовців-контрактників, гуртожитком для офіцерського складу, спортивно-оздоровчим комплексом, медичною частиною.

Зараз в структурі командування нараховуються бригади морської піхоти, артилерійська, три окремих батальйону морської піхоти, реактивний артилерійський полк.

Згідно з планом реформування Військово-морських сил України, поділ ВМС на морське командування і командування морської піхоти було зроблено на початку 2018 роки для оптимізації управління окремими напрямками.

За словами генерал-майор Содоля, зараз зона відповідальності морської піхоти України - від Маріуполя до Болграда в Одеській області, близько тисячі кілометрів Азовського моря і більше 1,7 тисячі Чорного моря.

Разом з тим варто відзначити, що за статистикою, за останні півроку з ЗСУ звільнилося 11 тисяч офіцерів і контрактників, ще 18 тисяч має звільнитися до кінця цього року.

Відзвітувавшись про це, в Міноборони додали: відтік військовослужбовців провокує в першу чергу "погіршення матеріального становища" військових.

При цьому військові вказують на цілий букет проблем, які і довели їх до бажання повернутися до цивільного життя, навіть не дивлячись на те, що війна триває.

"Фактори різні, більш особисті. І ще те, що по два роки без ротації на командирських посадах важко... Ну і здоров'я", - розповіла Вікторія Дворецька, заступник командира роти в батальйоні "Айдар".

Ще один боєць вказує, що його турбує термін мінімального контракту.

"Хочу відпочити хоча б місяць-два, а там видно буде... Хоча в перспективі повернення бентежить і те, що зараз мінімальний контракт - рік. А я не готовий місяцями перебувати не в передовій, а в ППД. Що ж стосується "маленької" зарплати - всі нормальну зарплату ставлять на друге місце. Набагато більше їх турбує ставлення до бійців і відсутність відбору кадрів", - скаржиться він.

Українські військові відсвяткували День Незалежності під музику та обстріл бойовиків.

Нагадаємо, українських військових, яких з Рівного відмовився везти деякий водій маршрутки, привіз у Тернопіль чиновник, який свого часу захищав донецький аеропорт.

Як повідомляв Znaj.ua, в районі адміністративного кордону з незаконно анексированним Кримом підконтрольні Росії "влади" півострова створюють штучні черги і додатково підсилюють пости військовими. Про це сьогодні повідомляє Азово-Чорноморське регіональне управління Держприкордонслужби України в Facebook. Зокрема, зазначено, що українські прикордонники зафіксували штучні черги на админкордоні.

Також Znaj.ua писав про те, що збірна України розпочала підготовку до матчів Ліги Націй – нового турніру для збірних, який замінить більшу частину товариських зустрічей матчами турнірного значення і дозволить національним командам зустрічатися з рівними за силами суперниками.