Що знає сучасна молодь про Радянський Союз і його спадщину? Своєю думкою у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» ділиться політолог, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Я не можу втриматися від сміху, коли молоді люди починають розповідати мені про радянський період. Вони кажуть: так написано. Так на сараї теж написано. Вони дивуються, коли починаєш їм розповідати про піонерські табори, школи, безплатні спортивні секції. Але головне не це. В радянські часи вважалися аморальними речі, які зараз цілком припустимі. Тоді історія успіху полягала в тому, що ти багато вчишся, багато працюєш, ти маєш талант. Ти можеш пробитися, а можеш і не пробитися – були різні варіанти. Так, нагорі вистачало дебілів, але там були й дуже розумні і яскраві люди», - каже гість програми.

Зокрема, Бізяєв висловився про першого секретаря ЦК КПУ Володимира Щербицького.

«У тих умовах, в яких жив і працював Щербицький, неможливо було зробити для України більше, ніж він. Адже тодішні умови не можна оцінювати з нинішньої точки зору. Подібне завжди треба порівнювати з подібним. Так, людина в СРСР могла пробитися на самий верх, але головне – який формувався тип моралі», - зазначає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, він розповів, що Перша Світова війна не була остаточною, оскільки не розв'язала ті проблеми, які породили її.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв вказав на роль «європейської ідеї» після цієї війни.