Росія готується завдати нового удару на Донбасі і він може бути вельми руйнівним.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив журналіст Аркадій Бабченко.

"Чуваки вирішили все ж іти ва-банк, і пішли на розкол. Без жартів, чуваки відкрито показують свою рішучість рознести вщент все, включаючи і самих себе", - підкреслив він.

При цьому Бабченко радить "пристебнути паски", так як трясти буде "найближчі кілька років".

Разом з тим варто відзначити, що бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріл позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил. З 7:00 до 18:00 середи, 5 вересня, противник 11 разів порушив режим припинення вогню, ігноруючи "шкільне перемир'я".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У разі необхідності бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь і придушували вогневі точки противника. В ході бойових зіткнень було поранено двоє українських військовослужбовців.

По опорних пунктах ЗСУ на підступах до Станиці Луганської, Кримському, Золотому, Чермалику, Водяному, Гнутово, Лебединському противник вів прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Важке озброєння протягом дня не застосовувалося.

"У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл… Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - відзначили в штабі.

Крім того варто зазначити, що бойовики терористичних формувань порушують мінські домовленості на території Донбасу. Про це повідомляють Спільний центр контролю і координації (СЦКК) і ОБСЄ.

У повідомленні говориться, що на окупованій території вони виявили танки.

Так, Місія ОБСЄ зафіксувала важке озброєння збройних формувань Російської Федерації, яке розміщене з порушенням ліній відведення, та відсутнє у районах зберігання.

19 танків невстановленого типу і 29 причіпних артилерій невстановленого типу розташувалися в Мирному Волноваського району. У Круглику виявили 4 танки Т-64.

Також відомо, що бойовики знову заважають роботі Місії на окупованих територіях — вони не надали доступ представникам ОБСЄ для проведення моніторингу в районі населеного пункту Верхньошироковське.

Бойовики застосували танки проти ЗСУ. Є поранені

Нагадаємо, улюблений щур Захарченка втік до Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", Донбас залишився без води через чергову помилку путінських головорізів.

Також "Знай.ua" писав, що путінський найманець перебрав з алкоголем і відправився слідом за Захарченком.