Колишній так званий "віце-прем'єр" і водночас "міністр доходів і зборів" окупаційної адміністрації на Донеччині Олександр Тимофеєв, більш відомий під прізвиськом "Ташкент", утік з Донецька до Росії.

Цю інформацію повідомляє інформаційна агенція "Інтерфакс", посилаючись на джерела в оточенні бойовиків.

"Ташкент"
"Ташкент"

Співрозмовник агенції розповів, що "Ташкент" з України втікав не сам. Разом з ним до Росії відправився колишній радник очільника окупантів на Донеччині Олександра Захарченка – Олександр Казаков.

"Таке рішення було ухвалено з метою безпеки, повертатися до Донецька найближчим часом вони не збираються" співрозмовник

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, користувач Twitter Олександр Жучковський, який, скоріш всього, брав участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків, підтвердив цю інформацію. Він повідомив, що після смерті Захарченка на окупованій території Донеччини настала "урядова криза".

"Відбувається розпад владних відносин, який характеризується серйозними суперечностями не тільки між усіма політичними гравцями у "ДНР", але і між групами впливу у Москві. Не сказати, що все було гладко за життя Захарченка: за багатьма ознаками, внутрішньоелітний консенсус навколо влади "ДНР" було втрачено за багато місяців до цього. Але загибель голови "ДНР" прискорила цю кризу та привела до тупикової ситуації, яка, цілком імовірно, буде вирішуватися найближчим часом" написав він

У той же час Жучковський припустив, що Тимофеєв виїхав до Росії назавжди.

Пропагандистські ЗМІ уже опублікували коментар Тимофеєва стосовно втечі до Росії.

"З метою безпеки повертатись у "ДНР" найближчим часом не збираюся"

Нагадаємо, що з окупованого Донецька в Росію почали тікати соратники ліквідованого ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченко.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", новим виконувачем обов'язків ватажка так званої "ДНР" призначений глава фейкової "Народної ради" "республіки" Денис Пушилін.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що після смерті ватажка проросійських бойовиків Олександра Захарченка на окупованій Донецької області почнуться внутрішні розборки.