Президент Петро Порошенко заявив, що українська армія готується до контратаки російської агресії з морського напрямку на Азові. Про це глава держави повідомив під час церемонії принесення урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

За словами президента, Росія добре і цілеспрямовано підготувалася до "загарбницьких дій".

"Свою армію агресор зміцнював, а нашу через агентуру в українській владі постійно руйнував. Тим не менш, сконцентрувавши всі наявні ресурси, завдяки мужності воїнів і потужного волонтерського руху, завдяки добровольцям ми з вами зупинили агресора", - підкреслив глава держави.

Президент зазначив, що армія відновила боєздатність, придбала бойовий досвід, наростила оперативні можливості і поліпшила технічну оснащеність.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Її характер загартований у запеклому збройному протистоянні з російським агресором", - підкреслив він.

За словами Порошенка, він в черговий раз переконався у високому професіоналізмі українських військових, коли відвідав і проінспектував багатонаціональні навчання "Чисте небо - 2018", в яких поряд з українськими було задіяно понад 50 літаків з 8 країн-членів НАТО.

Президент також додав, що 12 жовтня побував на комплексних тактичних навчаннях по обороні морського узбережжя на Азові.

"Переконався у високому рівні боєздатності наших Військово-морських сил, морської піхоти, бронетанкових підрозділів, артилерії, бомбардувальників, винищувачів, ударних вертольотів", - сказав він.

Порошенко зазначив, що українські військові на маневрах продемонстрували дуже високу якість вишколу і готовність захищати і відстоювати державу.

"Ми готуємося до відбиття російської агресії з морського напрямку на Азові. Порох треба тримати напоготові", - підкреслив президент.

Нагадаємо, український флот дав потужний бій Путіну, відвоювавши Азовське море.

Як повідомляв "Знай.uа" Україна випустила в Азовське море нових залізних акул.

Також Знай.uа" писав, що ВМС ЗСУ поставила на захист Азовського моря бронекатер-новинку.