На Хмельниччині відбуваються масштабні багатонаціональні військові навчання "Чисте небо - 2018".

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що у багатомасштабних навчаннях взяли участь бойова авіація України та військ країн-членів НАТО.

Крім того адміністрація навчань зазначила, що основною ціллю маневрів стало збільшення рівня сумісності військ ЗСУ та краї-членів НАТО. Зокрема, об'єднані сили відпрацювали спільні операції, розвідку та кіберзахист.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Також відомо, що загалом у маневрах взяли участь більше 30 літаків з восьми країн-членів Північноатлантичного альянсу та ще понад 20 - українських. Президент України Петро Порошенко назвав цьогорічні навчання найбільшим за останні чотири роки.

"П’ять років тому наші літаки іржавіли на землі, а військові льотчики забули, що таке небо. А от сьогодні кожен з вас мав можливість переконатися у професійній майстерності наших бойових пілотів - воїнів, які надскладні завдання виконують на рівних зі своїми іноземними колегами", - наводить слова глави держави його прес-служба.

Варто відзначити, що у цьогорічних навчанях взяли участь військові з Бельгії, Великобританії, Данії, Нідерландів, Естонії, Польщі, Румунії та США.

Україна на цих навчаннях представлена більш ніж двома десятками літальних апаратів - літаки тактичної та транспортної авіації, вертольоти та безпілотні літальні апарати. До складу української групи входить також підрозділи протиповітряної оборони та кілька радіолокаційних підрозділів ЗСУ.

Разом з тим варто відзначити, що ЗСУ показали видовищні кадри, на яких українські льотчики виконують завдання разом з американськими пілотами.

З 8 по 19 жовтня на заході і в центрі України проходять масштабні міжнародні навчання військової авіації Чисте небо-2018 країн-членів НАТО і союзників.

"Українські льотчики разом з американськими пілотами одночасно виконують завдання в небі на Хмельниччині.

У повітрі екіпажі F-15C, Су-27, Міг-29, Су-25, Су-24, Л-39. Пілоти обох країн здійснюють ознайомчі польоти на літаках союзників", - повідомляє командування ЗСУ.

За час навчань військові збираються зробити 330 вильотів і задіяти 700 осіб. Від ЗСУ буде задіяно близько 350 військовослужбовців.

Нагадаємо, НАТО збере десятки тисяч військових поблизу Росії, Україна у дії.

Як повідомляв "Знай.ua", американські військові літаки увірвалися в Україну.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ терміново знадобилися тисячі офіцерів.

На Львівщину для навчань під керівництвом інструкторів НАТО прибула бойова 54 бригада ЗСУ