Представники Збройних Сил України візьмуть участь в одних з найбільших в історії НАТО стратегічно-військових навчань "Trident Juncture 2018".

Про це повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Наразі вже відомо, що багатомасштабні військові навчання країн-членів альянсу пройдуть вже 25 жовтня у Норвегії.

Крім того відзначається, що активна фаза багатоцільових навчань за участю 45-тисячного угрупування військ триватиме до 7 листопада. Також відзначається, що крім 29 членів військового альянсу у навчанні візьмуть участь військові підрозділи зі Швеції та Фінляндії.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"За сценарієм навчань багатонаціональна коаліція НАТО проводить масштабну військову операцію зі звільнення незаконно окупованої північної частини Королівства Норвегія. Агресором виступає видумана країна "Мурінус", за обрисами якої легко вгадується наш північний сусід", - зазначили у штабі.

У свою чергу командно-штабна фаза навчань триватиме до третьої декади листопада в органах управління та навчальних центрів НАТО.

"З вересня 5 українських офіцерів залучено до роботи у секціях штабу багатонаціональної коаліції, вони пройшли етапи теоретичної підготовки та оперативного злагодження і вирушать виконувати завдання за своїми напрямками у Неаполі, Рамштайні та Ставангері", - повідомили у прес-центрі ЗСУ.

Разом з тим варто відзначити, що раніше у жовтні на українських військових чекає великий сюрприз від американської армії. Військові підрозділи Америки вирішили підтримати Україну і провести військові міжнародні навчання 2018. До України на навчання прибули американські літаки. Навчання буде під лозунгом "Чисте небо-2018".

Брати учать будуть винищувачі F-15 та транспортні літаки C-130 повітряних сил США. Загалом у жовтневих навчаннях візьмуть участь 450 американських військовослужбовців.

Літаки повітряних сил США F-15C Eagles та C-130J Super Hercules прибули в Україну для участі у військових міжнародних навчаннях "Clear Sky 2018", метою проведення яких є зміцнення миру та безпеки України. Перші три американські літаки прилетіли в міжнародний аеропорт Львів.

Літаки будуть здійснювати дозаправку військової авіації в повітрі під час міжнародних навчань в Польщі. Крім того, в Україну приїхали близько 150 членів екіпажів і працівників наземної підтримки, які будуть обслуговувати повітряні судна під час їх польотів на тренувальній місії.

Нагадаємо, Захід згуртувався у щоденній боротьбі проти Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", ЗСУ вдалося взяти ситуацію під контроль, обстріли тривають.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ терміново знадобилися тисячі офіцерів.

Україна в НАТО: у Путіна б'ють на сполох