У ЗСУ дали пояснення, для чого призиваються в армію тисячі офіцерів запасу. Таку інформацію повідомило видання Сегодня.

Тисяча офіцерів запасу буде покликана в армію в листопаді поточного року в небойові частини. Така інформація прозвучала від юридичної служби Збройних сил України.

У відомстві пояснюють, що така необхідність з'явилася через те, що офіцерів вже на даний момент не вистачає на арсеналах, базах, складах, у навчальних центрах та на полігонах. У ЗСУ необхідні також експерти рідкісних спеціальностей у механізованих та інженерних підрозділах, мало зв'язківців і лікарів.

А раніше військовослужбовець ЗСУ розповів про умови, у яких йому доводиться служити. Як виявилося, реальна обстановка в армії не така, як ми звикли бачити у звітах Міноборони, не відповідає вона страндартам НАТО і рівню Європи.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Перший привід для скарг на умови укладеного контракту, які не виконуються, командири нерідко влаштовують свавілля, побори і бійки. З лав ЗСУ за останні роки звільнилося більше людей, ніж з поліції. Кількість колишніх збільшилася у 10 разів, порівняно з минулим роком.

Як повідомляють військові, "в армії суцільний совок, невігластво, порушення прав і свобод. Щоб отримати звільнення, потрібно його вимолювати".

Крім низького заробітку, військовослужбовці стикаються з відсутністю постійного місця проживання, старою зброєю і технікою, жахливою інфраструктурою гарнізонів. Командири працюють за встановленим в СРСР правилами, радянські методи в армії залишаються "в тренді".

Один з військових розповідає, що у нього не було вихідних за час служби, а також стабільного робочого графіка. Так, чоловік навіть не може побачити сім'ю. На це йому виділили всього раз за кілька місяців. Після цього військовий не витримав і дійшов до суду зі своєю скаргою.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські військові готові показати силу і міць в Азовському морі. Так, на зазначеній території вже проходять масштабні навчання, мета яких - дати відсіч окупантам.

Також Знай.UA розповідав, що "Слава Україні!" стало офіційним привітанням військових.

Крім того, Знай.UA повідомив, що США передали Україні потужне озброєння.