У четвер, 4 жовтня, Верховна Рада України ухвалила нове вітання для Збройних Сил.

Відтепер солдати української армії будуть вітатися так: "Слава Україні! Героям Слава!".

За відповідне рішення проголосував 271 депутат.

Крім того, у статуті внутрішньої служби Збройних Сил України також впорядкували ритуал підняття державного прапора України.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Тепер під час вручення бойового прапора особовий склад пропонують вітати словами "Слава Україні", а військовослужбовцям пропонують відповідати "Героям слава".

Відмітимо, що раніше військовослужбовці відповідали трикратним "Слава".

Більш того, відповідним законопроектом передбачається можливість звертатися не тільки "товаришу", а й "пане".

Нагадаємо, що у столиці під будівлею КМДА зібралися на масовий мітинг під назвою "Київрада, годі спати!" десятки активістів. Вони протестують проти незаконного будівництва в районі Осокорків, на яке видала дозвіл і закриває очі місцева влада, як повідомляє спеціальний кореспондент "Знай.ua" з місця подій.

Присутні також не випадково принесли під КМДА будильники, музичні інструменти та інші атрибути – аби створити такий символічний звук, щоб хоча б він нарешті "розбудив" чиновників і змусив їх вирішити ситуацію.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", у середу, 3 жовтня, під час брифінгу глава МЗС України Павло Клімкін шокував українців статистичними даними, які стосуються теми громадянства. Павло Клімкін зазначив, що в Україні проживають "десятки тисяч" людей, які, окрім українського, мають інші громадянства.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що останнім часом питання "нахабних забудовників", що зводять багатоповерхові будинки на території зелених зон міста, є чи не найгострішим в житті киян.