У середу, 3 жовтня, під час брифінгу глава МЗС України Павло Клімкін шокував українців статистичними даними, які стосуються теми громадянства.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Павло Клімкін зазначив, що в Україні проживають "десятки тисяч" людей, які, окрім українського, мають інші громадянства.

"Ми прекрасно знаємо, що десятки тисяч, і я тут не перебільшую, громадян України мають інше громадянство", - заявив Клімкін.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

За словами міністра, ця проблема масово спостерігається на Закарпатті, і вирішити її має саме українська влада, а не інші країни.

Клімкін наголосив, що Україні потрібне нове законодавство, яке б вирішило дилему правового статусу подвійного громадянства.

Глава МЗС України пояснив, що має на увазі не легалізацію мультигромадянства, а таке законодавство, яке б дозволило, наприклад, охочим іноземцям легально працювати над реформами в Україні.

Нагадаємо, днями в Угорщині зробили кричущу заяву.

Так прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що громадяни України не вчиняють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни.

Дану заяву опубліковано на сайті уряду Угорщини. Передає "Хвиля".

Так Менцер прокоментував обурення Києва, викликане тим, що угорські консули роздають громадянство українцям та інструктують їх, як приховувати свої угорські паспорти і як маніпулювати із документами на кордоні.

Прес-секретар МЗС Угорщини також підкреслив, що український міністр закордонних справ визнав сам про відсутність закону, що забороняє громадянам мати паспорт іншої країни.

Як писав раніше Знай.ua, Міністри закордонних справ Угорщини та України не змогли прийти до згоди на зустрічі в Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Там вони обговорювали ситуацію, яка виникла після видачі угорських паспортів у Берегово. Україна обіцяє вислати угорського консула, який видавав паспорти в українському Закарпатті, в Угорщині загрожують відповісти тим же. Про це повідомляє ВВС.

Павло Клімкін
Павло Клімкін


Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 1 жовтня, глава МЗС України Павло Клімкін виступив із сенсаційною заявою.