На днях в Угорщині зробили кричущу заяву. Так прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що громадяни України не вчиняють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни. Дану заяву опубліковано на сайті уряду Угорщини. Передає "Хвиля".

Так Менцер прокоментував обурення Києва, викликане тим, що угорські консули роздають громадянство українцям та інструктують їх, як приховувати свої угорські паспорти і як маніпулювати із документами на кордоні.

Прес-секретар МЗС Угорщини також підкреслив, що український міністр закордонних справ визнав сам про відсутність закону, що забороняє громадянам мати паспорт іншої країни.

"Міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто зустрівся зі своїм українським колегою в середу в Нью-Йорку в рамках засідання високого рівня 73-ї Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. На зустрічі міністр закордонних справ України визнав, що в Україні не існує закону, що забороняє громадянам мати паспорт іншої країни. Крім того, законом не заборонено надання паспорта іншої країни, і не є злочином, коли хтось не повідомив про те, що він також має паспорт іншої країни", - заявив Менцер.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини "не може бути заляканий" в суперечці з Україною про подвійне громадянство, заявив Менцер.

Київ продовжує наполягати, що не дозволить видачу угорських паспортів на Закарпатті.

Тамаш Менцер також додав, що "кілька днів тому глава Закарпаття заявив, що принаймні половина членів парламенту України є подвійними громадянами, і відповідно нападки на угорців неприйнятні".

Нагадаємо, українці масово кинулися за угорськими паспортами. Навіщо українцям такі паспорти і чому не можна мати подвійне громадянство в Україні ми розповімо в нашій статті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україну як у болото затягує в черговий скандал з Угорщиною. Це все сталося через угорські паспорти, але такої ситуації можна було уникнути.

Також "Знай.uа" писав, Україна, перекидаючи війська до угорського кордону, Україна не повинна забувати, що Угорщина є членом НАТО.