Українці масово кинулися за угорськими паспортами. Навіщо українцям такі паспорти і чому не можна мати подвійне громадянство в Україні ми розповімо в нашій статті.

Українці з Закарпаття масово вирішили обзавестися угорськими паспортами. Складно в цьому звинувачувати громадян України, так як громадянство Угорщини дає більше можливостей, ніж наш безвізовий режим. Приміром, з паспортом Угорщини ви можете без візи поїхати в США, або працювати в Англії, Польщі та Чехії. Але подвійне громадянство має і зворотний бік медалі. Таке явище як два паспорти, у громадян, які проживають на території однієї країни, відкриває можливості для анексії, що вже було здійснено у Криму.

Покарання за подвійне громадянство - з такою ініціативою виступив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Враховуючи масову видачу угорських паспортів на західному кордоні, пропозиція вітчизняного Мзс може істотно ускладнити життя тим, хто порушує Конституцію.

Частково наслідки подвійного громадянства Україна відчула на собі ще в 2014 році. Ні для кого не секрет, що російські власті видавали паспорти всім бажаючим жителям Криму. Більше того, політика “відновлення російського світу” просувалася і в східних областях, згодом створивши плідний ґрунт для вторгнення на Донбас.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Проблема двох паспортів давно торкнулася і Закарпатті. Недавній скандал спафосным врученням документа в консульстві Угорщини в Берегові став лише апогеєм очевидною бездарної політики міграційної служби, яка фактично не стежить за видачею паспортів українським громадянам.

Несподівано конфлікт навколо подвійного громадянства в Україні підігріла і Чехія. У місцевому парламенті вже підготовлено законопроект, що дозволяє отримати чеський паспорт нащадкам громадян колишньої Чехословаччини, куди в довоєнний час входило Закарпаття. Враховуючи етнонаціональні особливості, потенційно сотні тисяч українців із західних областей можуть отримати друге громадянство.

"Знай.ua" писав раніше: "не краще Путіна": Угорщина висунула Україні зухвалий ультиматум.

"Знай.ua" повідомляв по темі: не тільки Угорщина: у Чехії натякнули на громадянство жителям Закарпаття.