США відправили на Україну боєприпаси і летальну зброю, серед якої наявні ракети нового покоління.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що летальну зброю союзники передали Україні через польський прикордонний пункт "Краковець". Крім того відзначається, що цінний вантаж відправили з військової бази розташованої у Сіракузах, штат Нью-Йорк.

"На територію України ввезено близько 3,5 тис. одиниць стрілецької зброї, понад 3,1 тис. мін, близько 2 млн бойових патронів, близько 34 тис. детонуючих пристроїв, 52 тис. ракет і 5 млн 380 тис. холостих патронів", - перерахував він.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також відзначається, що одержувачем цілого арсеналу зброї вказується в/ч А-4150 в Яворівському районі Львівської області

Разом з тим варто відзначити, що раніше США готові знищити російську зброю, яка виробляється агресором попри підписання Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дії.

Крім того вона заявила, що розвідка США володіє данними про те, що Кремль продовжує таємно створювати заборонену договором зброю, зокрема спеціальні системи крилатих ракет. Більше того представник США зазначила, що країна готова нанесення удару, ще до того, як російська зброя буде готова до застосування.

"У такому випадку ми будемо вивчати можливість знищити ракету, яка може вдарити по кожній із наших країн", - сказала постпред.

Вона також додала, що влада США вже неодноразово намагались донести до російської влади, що володіють інформацією про порушення Кремлем своїх зобов'язань та показили відповідні докази.

Влада США також висловила сподівання, що поки не пізно союзники допоможуть тиснути на Москву, яка повинна відповісти на звинувачення.

Коментаря з російської сторони на заяву американського постпреда при НАТО поки не надходило.

Нагадаємо, Sony заробила на приставках більше, ніж Путін - на зброї.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, чому США не можуть добити Росію.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп згадав про фінансування іноземних армій.

США передали Україні кораблі для захисту Азовського моря