Президент США Дональд Трамп вкотре відзначився неординарними заявами. На цей раз він заявив, що багаті країни повинні платити Вашингтону за військову підтримку.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Трампу не сподобалось, що доволі багаті країни не віддають частину від своїх прибутків, коли йдеться про утримання армії США при виконанні справжніх бойових завдань.

"Коли мова йде про багатих країнах, таких як Саудівська Аравія, Японія, Південна Корея, для чого фінансувати їх армії", - цитує DW слова Трампа на виступі в Західній Вірджинії.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Крім того він заликав ці країни взяти участь у фінансуванні армії США, адже вона захищає та відстоює саме інтересих цих країн.

"Вони будуть нам платити. Проблема в тому, що їх про це ніхто ніколи не питав", - продовжив американський президент.

Він також розповів, що у випадку Південної Кореї США фінансують близько 60% всіх потреб армії, через те, що генерали повідомили, йому відповідні країни є всього лише союзниками.

Але військові, за словами президента, не розуміються в фінансах. Нинішню ситуацію він характеризує як "огидну торговельну угоду і огидну військову операцію".

Разом з тим варто відзначити, що керівник Білого дому Дональд Трамп заявив, що під час його виступу на Генеральній асамблеї ООН світові лідери розсміялися не над його словами, а разом з ним.

Так, президент США підкреслив, що новина про те, що його слова спровокували сміх, це "фейкові новини". Мова йде про виступ 25 вересня, коли Трамп сказав, що його адміністрація досягла більше, ніж яка-небудь попередня із президентських адміністрацій за всю історію Сполучених Штатів.

Коли публіка відреагувала на це сміхом, Трамп посміхнувся і сказав: "Такої реакції я не очікував, але все гаразд".

Крім того варто додати, що на тій й же Генасамблеї ООН лідер США Дональд Трамп відмовився від зустрічі із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН. Як пояснив американський президент, причина тому - відсутність прогресу в переговорах про торговельну угоду.

На думку Трампа, Канада нібито "погано поводиться" по відношенню до США.

"І я сказав йому:" Забудь про це, і, чесно кажучи, ми просто думаємо про те, щоб ввести мита на автомобілі з Канади. Я повинен бути чесний з вами, ми не ладнаємо з їх учасниками переговорів, ми думаємо, що їх учасники переговорів довгий час використовували нашу країну", - підкреслив лідер США.

Як відомо, наприкінці серпня поточного року, після декількох місяців напружених переговорів Сполучені Штати і Мексика погодили нову торговельну угоду без Канади. Канадські офіційні особи, включаючи прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, наполягають на тому, що Оттава не підписуватиме документ.

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

Нагадаємо, США сказали "okay" зброї для України.

Як повідомляв "Знай.ua", Грібаускайте жорстко пройшлася по ООН за бездіяльність.

Також "Знай.ua" писав, що у Трампа зробили тривожну заяву щодо Росії.