12 російських компаній відчують на собі увесь гнів Трампа. Міністерство торгівлі США ввело нові санкції.

Відповідний документ оприлюднили на сайті Федерального реєстру США.

Згідно з наказом американського відомства, під нові санкції потрапили підприємства НДІ "Вектор", НВП "Гамма", "Сайрус Сістемс" та група компаній "Інфотекс", яких звинувачують у сприянні злочинної діяльності в кіберпросторі.

У санкційний список включені НВП підводних технологій "Океанос" і компанія "Дайвтехносервис", які звинувачуються в поставках обладнання ВМФ РФ і надання їм підтримки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Компанії "Аэрокомпозит", Обнінськ НВП "Технологія", КБ "Авіадвигун", АТ "НПК "СПП" і Воронезький НДІ "Вега" звинувачуються у підтримці російських компаній військової аерокосмічної галузі.

Компанія Nilco Group, має капітал в Білорусі та Ірані, звинувачується у фінансуванні ракетної програми Ірану.

Усім підприємствам, які потрапили до "чорного списку" закриють легальний доступ до американських товарів і технологій, що означає заборону на постачання будь-якого товару або програмного продукту США.

Санкції вступлять в дію вже у середу, 26 вересня.

Нагадаємо, раніше Китай і Російська Федерація прийняли рішення протистояти США і введеним ними санкціям. Така інформація була озвучена заступником міністра комерції КНР Фу Цзиїном, на слова якого посилаються російські ЗМІ.

Як повідомляв портал Знай.ua, американські санкції хоч і потужний економічний важіль, але Європейський Союз знайшов спосіб обійти і їх: планується створити окремий, спеціальний фінансовий інститут для забезпечення операцій з Іраном, котрий вже давно у "чорному списку" США.

Також Знай.ua писав про те, що Китай висунув американському президенту ультиматум, оскільки агострення китайсько-американських торговельних суперечок веде до посилення економічної війни.