У США схвалили проект військового бюджету, в рамках якого Україна отримає $250 млн. на озброєння.

Про це у четвер, 27 вересня, повідомила прес-служба посольства України в США.

"Палата представників схвалила раніше узгоджений з Сенатом проект "Закону про асигнування на потреби міністерства оборони на 2019", який передбачає $250 млн. США для допомоги Україні у сфері безпеки", — говориться в повідомленні представників українського посольства.

У законопроекті Конгресу США говориться, що кошти підуть на "проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь і логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь або військових товарів".

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Крім цього представники США зобов'язалися надати розвідувальну підтримку збройних сил безпеки України.

"Дана смета на 50 млн дол. перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки нашої держави", — заявилися в посольстві України.

Для набрання чинності даного законопроекту залишилося лише отримати підпис президента США Дональда Трампа.

Раніше повідомлялося, що корпус морської піхоти США сподівається просунутися вперед по технології багатоцільової, вертикальної посадки і злітно-десантної програмою, відомої як MUX. Саме тому компанія Bell представила новий повномасштабний макет свого безпілотного літака V-247 Vigilant на технологічній експозиції на одній з власних баз.

Компанія активно просуває проект як варіант для проекту MUX, але має модульний дизайн, який може зробити його привабливим для інших американських та іноземних військових служб.

Нагадаємо, міністерство фінансів України оприлюднило доповідь щодо старту газопроводу "Північний потік-2" з Росії в Західну Європу.

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилися фото бойових катерів Island, які США передадуть Україні.

Також Знай.ua писав, у Трампа зробили тривожну заяву по Росії.