Українські військові готують широкомасштабні навчання в Азовському морі у відповідь на російські військові маневри.

"Хочу надати інформацію, про яку я ще нікому не розповідав, що українські військові також планують провести серйозні вчення в Азовському морі", - сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає Укрінформ.

За словами секретаря РНБО, Україна у відповідь на агресію Росії нарощує морські сили, берегову охорону та авіаційну компоненту в Азовському морі.

"Ми готові відповідати на будь-які провокації з боку російської сторони", - підкреслив Турчинов.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Донбас
Донбас

Нагадаємо, 2 жовтня, стало відомо, що у Донецькій області українські військові ліквідували бойовика "ДНР" Артема Сидорова по кличці "Харза".

Про це повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц" на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Донбас
Донбас

Також портал писав про те, що терористичні угруповання так званих "Л/ДНР" з кожним днем стають все менше за чисельністю, хоч і намагаються це приховати. Нещодавно вони втратили ще двох найманців. Щоб не залишати такий факт в таємниці, знімки ліквідованих бойовиків опублікував на своїй сторінці в Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

Військовий зазначив, що наприкінці минулого місяця стало відомо про смерть Михайла Немирівського з Москви (позивний "Батько Тук"), а 4 жовтня не стало терориста з Краматорська:

"Піскорська Валентина з Краматорська з перших днів окупації санінструктор в рядах бойовиків, син терорист НЗФ. Хвороба", - прокоментував Штефан.

До речі, терористи досі ігнорують всі можливі домовленості і про "режим тиші" на Донбасі мова не йде. Приміром, за минулу добу російські окупанти 9 разів поспіль відкривали вогонь по позиціях наших бійців, двоє солдатів ВСУ в результаті обстрілу загинули.

Нагадаємо, українські військові відправили ще одного бойовика в пекло.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що українські герої відправили цілий натовп бойовиків в гості до Захарченка.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Турчинов анонсував масштабну відповідь на провокації Росії в Азовському морі.