Ветеран АТО Олександр Морозов розробив унікальні одноразові серветки для чищення зброї і зміг запустити їх у масове виробництво.

Серветки для зброї, розроблені АТОвцем, не мають жодних аналогів в Україні. Це запатентований винахід ветерана АТО Олександра Морозова, повідомляє видання censor.net.

Понад 2 роки військові використовують їх на передовій. Нацгвардія, збройні сили України, прикордонна служба та закордонні організації - це далеко не повний список клієнтів Олександра. Без профільної освіти та впливових зв'язків він досягнув успіху і зумів запустити свій винахід у масове виробництво.

Ідея такого засобу в Олександра з'явилась на війні. Потреба в компактному і ефективному засобі для чищення зброї він відчув на собі. Батальйон Олександра потрапив в оточення біля донецького аеропорту і витримав 12-годинний бій з російськими найманцями.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Коли все заспокоїлося більш-менш. Ти стоїш біля вогню весь в бруді і, дійсно, був момент, коли я ножем бруд зіскрібав з себе", - згадує Олександр.
Його автомат вже не стріляв і він користувався зброєю пораненого побратима, якого відправили в госпіталь.

"По факту, нічого не змінилося з часів Першої світової війни. Спосіб очищення зброї і за часів російсько-української війни залишився точно таким же. Тоді і з'явилася ідея одноразових серветок для чищення зброї", - розповів ветеран-бізнесмен.

У молодого підприємця ще безліч бізнес-ідей. Він точно знає, що будь-яка мрія може стати реальністю – для цього потрібно не просто хотіти, а діяти.

Нагадаємо, командир УДА, позафракційний нардеп Дмитро Ярош розповів, що батальйони "Української добровольчої армії" (УДА) йдуть з передової для того, щоб запустити в Україні підготовчі курси загонів територіальної оборони.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ветеран АТО показово принизив Порошенка.

Також "Знай.ua" писав, група волонтерів-психологів із Харкова створили усі умови для емоційного та, разом з тим, фізичного відновлення учасників бойових дій.