Для того, щоб запустити в Україні підготовчі курси загонів територіальної оборони, батальйони "Української добровольчої армії" (УДА) йдуть з передової.

Про це розповів командир УДА, позафракційний нардеп Дмитро Ярош під час виступу в Дніпрі. Відео з промовою Яроша опубліковано в YouTube на каналі "Відкритий".

"5-й та 8-й окремі батальйони "Української добровольчої армії" йдуть з передової, але ми не виходимо з війни. Поки триває війна, ми братимемо участь в ній. Сьогодні найголовніше завдання для УДА – створення територіальних загонів оборони, які мали б чіткий функціонал", – заявив Командир УДА.

Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Зі слів Яроша стає зрозумілим, що основним завданням загонів територіальної оборони буде - об'єднання ветеранів бойових дій.

Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

"Ми бачимо, як після дембеля учасників АТО починають "дерибанити". Наприклад, у Волинській області понад 30 "атошних" організацій... Потенціал, який може бути найважливішим для України, сьогодні намагаються роз'єднати, ліквідувати. Завдання УДА – зібрати всіх, хто реально воював у єдиному кулаці", – заявив нардеп.

Добровольці допоможуть Службі безпеки України не допустити російського реваншу в Україні, пообіцяв Ярош.

"Треба буде валити – будемо валити. А що робити? Зрештою, ми цим чотири роки займаємося", – сказав командир УДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області два роки тому українські військові знайшли 70-річну місцеву жительку, яка здавала путінським бойовикам координати місцезнаходження підрозділів ЗСУ. Про це українським журналістам розповіла колишня військовослужбовець Інна Грищенко.

"Наші воїни не могли зрозуміти, чому їх весь час обстрілюють, хоча вони постійно змінюють місце дислокації. Виявляється, що 70-річна бабуся "сиділа" на телефоні і здавала наші позиції", - заявила Інна.

Варто нагадати, що глава Української Добровольчої Армії, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив, що більшість добровольців вже давно залишили зону бойових дій на Донбасі і перемістилися до підрозділів територіальних загонів оборони.

Нагадаємо, в мережі показали фото евакуйованих з Ічні.

Як повідомляв Знай.uа экс-регіонал розважав росіян маразматичними криками про українців.

Знай.uа писав, у Росії нахабно розділили Україну на три частини.