Народне повір'я говорить, що сьогодні поле чує, а ліс бачить. З'явилося воно не просто так, забобонні люди вважали, що на Єрофея лісовики бісяться в лісі, тому в ліс не ходили. Вони буйствують, кричать, ламають дерева, звірів ганяють, сміються і плескають у долоні, кричать і гуляють на повну цей день. А все тому що після перших півнів вони проваляться під землю і будуть жити там до весни, до тепла. Так вони прощаються з літом і можуть потягти за собою всіх, хто ходить поблизу.
Був би ліс, буде і лісовик.
На Єрофея не ходи в ліси, там лісовик жартує.
Говорила Тома: «Не бігай з дому, нині лісовик за ніс водить».

А хороший цей день для того, щоб зайнятися сантехнікою, тому що з цього дня будуть сильні холоди, які можуть пошкодити систему.

День вважається непередбачуваним і небезпечним. Тому потрібно дотримуватися обережності у всьому, особливо на дорогах, як водіям, так і пішоходам. Не піддавайтеся на вмовляння людей, вони можуть обдурити вас. Краще уникати алкоголю і не приймати занадто багато лікарських препаратів. Варто зайнятися господарством і домом, розібрати зимові речі, почистити їх, перебрати і провітрити, віддати щось в хімчистку може. Корисне і голодування.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Магічним символом є сходи в небо. Якщо хочете отримати бажане, потрібно надіти червоний одяг, стати на першу сходинку будь-яких сходів, яку знайдете, загадати своє бажання і почати підніматися. Якщо ваш молодий чоловік дуже боязкий і сором'язливий, йому потрібно подарувати краватку в червону смужку і самому зав'язати його на його шиї. Ще сьогодні знахарі відчитують людей від різної нечисті.

Люди, які народилися в цей день, дуже чесні, але люблять веселитися і жартувати. Їх камінь-талісман - берил.