Рівень міграції, як трудової так і туристичної, за останній рік виріс до загрозливих масштабів. Українці розчаровуються у собі, не можуть знайти гідного заробітку і вирушають в європейські, розвинені держави.

Та перед тим, як засуджувати їх за такий вчинок, варто зрозуміти, що ще спонукає земляків тікати за кордон. На особистому прикладі це нещодавно пояснив у у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.


Він нещодавно повернувся додому з туру, відвідав не тільки польські міста (Краків та Вроцлав) – побував у Німеччині (Дрезден). Різниця у рівні життя вразила блогера. Виявилося, справді у поляків йдуть значно краще справи, аніж у нас:

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

"Польща вразила кількістю будівництв. Будується буквально все, починаючи від заводів, закінчуючи житловими будинками. Дороги просто ідеальні, у містах чисто і затишно. Ціни приблизно такі ж, як і у нас, а на деякі продукти навіть дешевше. Поляки доброзичливі та веселі", - пише Шнайдер.


Не відстає у плані економічного та культурного розвитку і Німеччина. Тут стільки сонячних батарей та вітряків, що для наших людей незвично. Чистота і порядок, хоч жити дорого, але німці загалом дуже відкрита та позитивна нація:

"Найцікавіше в тому, що люди там посміхаються. У них є впевненість в завтрашньому дні. Вони не бояться за своє майбутнє і майбутнє своїх дітей. Тому іноді потрібно їздити в Європу, хоча-б для того, щоб подивитися як ми українці, могли б Жити. До речі нещодавно хтось із чиновників заявляв, що Україна відстала від Польщі на 100 років. Так ось це неправда. На даний момент, ми відстали назавжди. І це саме те замкнуте коло, розірвати яке зможемо тільки ми самі ...", - підсумував Шнайдер.


До слова, польські торговельні мережі справді заслуговують окремої уваги. По-перше, вони постійно співпрацюють тільки з авторитетними іноземними постачальниками: Німеччиною, Британією, Францією.

Наприклад фрукти та овочі часто доставляють з Італії, Іспанії, Греції та інших екзотичних країн і купити їх можна в будь-яку пору року.

Польські супермаркети часто проводять різного роду акції та спеціальні пропозиції, які широко рекламуються і друкуються в спеціальних газетках, тож клієнт може заздалегідь переглянути акційну пропозицію і зрозуміти, що хоче купити в Польщі.

Більшість мереж магазинів мають свою систему нараховування бонусів і пропонують виробити клубну карточку, яка допоможе вам суттєво зменшити витрати роблячи покупки в Польщі.

В середньому у Польщі клієнти залишають у великих гіпермаркетах трохи більше 120 злотих. У великих мережевиках типу Biedronka, Carrefour або Lidl поляки готові залишити в середньому 84 злотих за один похід. Найбільш економними виявилися походи в міні-маркети Польщі: загальна вартість покупок за один раз у них ледь перевищує 50 злотих.


Дивіться: Наскільки в Україні погіршився рівень життя за останній рік?


Нагадаємо, українцям показали всю правду про життя та роботу у Польщі.
Як повідомляв Знай.ua, українці перерахували додому рекордну суму коштів з Польщі.
Також Знай.ua писав, білоруси масово витісняють українських заробітчан з Польщі.