У Мережі з'явився новий, судячи з усього, уточнений список бойовиків так званих "ЛДНР", загиблих під час громадянської війни на південно-сході України, і найманців, убитих у Сирії. У списку названо 4569 прізвищ. Про це повідомляє Znak.com.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

Більшу частину цього списку складають жителі України (3211 прізвищ), в ньому також багато росіян (995 осіб). У списку зустрічаються поодинокі вихідці практично з усіх колишніх союзних республік, у тому числі з Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Молдови.

Є в переліку загиблих представники далекого зарубіжжя. Всі були вбиті в ході боїв на території ДНР і ЛНР.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В їх числі два громадянина Ізраїлю: Павло Столовицький, який служив у батальйоні "Схід" і загинув у листопаді 2015 року в районі Красногорівки, а також Михайло Ейдус, позивний "Чіп", загиблий близько Дебальцеве. Також у списку є громадянин Чехії Войтех Глінка, він служив у батальйоні "Схід", загинув в липні 2014 року біля Міусинська.

терористи "ДНР"
терористи "ДНР"

Ще один боєць цього ж підрозділу, громадянин Латвії Родіон Кушнір, загинув в січні 2015 року в районі аеропорту в Донецьку. У числі загиблих фігурують громадянин Франції Жакі Воян — убитий в лютому 2015 року в районі селища Чернухіно (Луганськ), громадянин Німеччини Іван Кляус (убитий в травні 2015 року біля станиці Луганська), громадянин Угорщини Володимир Селеш, який воював в "Легіоні Святого Іштвана" і загиблий влітку 2014 року в районі Новосвітлівки.

Судячи з наведених у переліку загиблих військових звань, близько 170 осіб — офіцери: 75 лейтенантів, 29 капітанів, 39 майорів, 19 полковників. Крім того, серед убитих кілька генералів і головнокомандуючих силами бойовиків.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

105 загиблих зі списку в якості останнього місця служби вказана ПВК "Вагнера". Судячи по місцях, де вони були вбиті, можна простежити приблизний бойовий шлях цієї приватної армії найманців. Спочатку вони брали участь в конфлікті на південному сході України: штурмі висоти "307.4" біля Санжаровки, боях біля Хрящеватого, Раївки, за аеропорт Луганськ. Останні кілька років ПВК "Вагнера" використовують в Сирії.

Нагадаємо, бойовики Рембо і Берсерк пішли в гості до Захарченка.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що бойовики вдарили по українським воякам "смердючою" зброєю.

Знай.uа писав, що путінські бойовики безбожно труять людей, лікарні забиті дітьми.