Пошуковий загін знайшов так званий "чорний ящик" літака Су-27, який 16 жовтня розбився у Вінницькій області під час міжнародних навчань "Чисте небо 2018", забравши життя українського і американського пілотів.

Про знайдений бортовий самописець повідомив журналістам міністр оборони Степан Полторак.

"Чорний ящик знайшли, розслідування проводиться", - сказав він.


Полторак також назвав уже відомі факти:один з двох загиблих в результаті аварії пілотів був американським військовим - офіцером Національної гвардії США. Сама трагедія сталася під час планових ознайомлювальних спільних польотів в рамках міжнародних навчань "Чисте небо - 2018".

"Причини наразі не відомі", - зазначив міністр.

За його словами, літак тільки цього літа пройшов ремонт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що у вівторок, 16 жовтня, близько 17-ї години в районі села Уланів у Вінницькій області в ході виконання навчально-бойового польоту впав військовий літак Су-27.

Пізніше рятувальники знайшли тіла двох пілотів - заступника командира по авіації, заступника глави Повітряного військового командування "Схід" Івана Петренка, та військовослужбовця ВПС Національної гвардії США.

Незважаючи на падіння літака, спільне керівництво навчань "Чисте небо - 2018" прийняло рішення продовжити польоти всіх типів авіатехніки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", літак ВПС ЗСУ СУ-27, який розбився у Вінницькій області забрав життя двох пілотів – українця і американця.


Також "Знай.ua" писав, у мережі з'явилися перші кадри з місця аварії військового винищувача ЗСУ Су-27.