У Вінницькій області, де у вівторок, 16 жовтня, розбився військовий винищувач Су-27, цілодобово працюють правоохоронці.

Про це розповідають ЗМІ із посиланням на інформацію військових та поліції.

З'явилися кадри техніки, яка працює на місці авіакатастрофи, а також на відео пошукової операції.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім того журналісти додають, що у літаку Су-27 перебував начальник авіації повітряного командування "Схід", полковник Іван Петренко. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на повітряні сили збройних сил України.

Винищувач належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода, що на Полтавщині. Іван Петренко був командиром екіпажу. У ПС ЗСУ підкреслюють, що загиблий був підготовлений до ведення бойових дій у якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки.

Інформацію з приводу другого пілотова командування ПС ЗСУ пообіцяло повідомити пізніше.

Однак раніше у ЗМІ просочилася інформація, що разом з Петренко загинув військовослужбовець США. У командуванні ВПС США в Європі і Африці підтвердили, що "в інцидент був залучений американський військовослужбовець".

За даним інцидентом військовою прокуратурою Вінницького гарнізону внесено відомості за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України, "Порушення правил польотів або підготовки до них". Проведення досудового розслідування доручено слідчим Управління національної поліції в Вінницькій області.

Нагадаємо, у Вінницькій області зазнав крах літак ВПС ЗСУ Су-27.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Генштабу ЗСУ.

Літак брав участь у міжнародних навчаннях "Чисте небо 2018".

Саме в ході виконання навчально-бойового польоту, сталася катастрофа Су-27.

Повідомлення було оприлюднено у вівторок, 16 жовтня, ввечері на сторінці Генштабу ЗСУ в соціальній мережі Facebook:

"Сьогодні, близько 17 години в районі села Уланив (між населеними пунктами Бердичів і Хмільник) в ході виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27. Здійснюються пошуково-рятувальні заходи".


Як писав раніше Знай.ua, у мережі з'явилися перші кадри з місця аварії військового винищувача ЗСУ Су-27. Фотографії опублікувала мешканка села Уланів Хмільницького району Вінницької області.

Так, на знімках чітко видно, як військові, рятувальники, поліцейські, а також цивільні люди вирушили до місця падіння літака. На даний момент на місце авіакатастрофи поліція не допускає нікого з цивільних. Крім того, над селом і полем, де розбився винищувач, кружляв пошуковий літак.


Також Знай.ua писав про те, що у Коломенському районі Московської області розбився винищувач МиГ-29.