У середу, 10 жовтня, у одному із російських аеропортів стався інцидент, який ледь не закінчився моторошною катастрофою.

Про це пише Рoliteka із посиланням на російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що літак RRJ Superjet авіакомпанії "Якутія" виконував рейс за маршрутом Улан-Уде-Якутськ. Після приземлення в аеропорту Якутська і пробігу по злітно-посадковій смузі, борт буквально викотився за її межі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Експерти пояснили джерело аварії: як виявилось, борт не зміг вдало приземлиться, так як підвели шасі, які раптово склалися.

У літака при викочуванні зламалися основні опори шасі. Це призвело до того, що борт початок хилити і він буквально "впав" на хвіст.

У цей час на борту перебували 87 пасажирів і п’ять членів екіпажу. Спочатку правоохоронці повідомили, що ніхто з пасажирів не постраждав.

Однак скоро стала відома інформація, що чотири людини після інциденту звернулися до медиків, а серед постраждалих імовірно є немовля, якому на голову впав багаж.


На фото з місця НП можна помітити, що літак буквально лежить на череві, а пасажирів евакуювали за допомогою надувних трапів.

Місцеві МНС повідомили, що аеропорт міста був закритий після інциденту з літаком.

"У з інцидентом аеропорт "Якутськ" закритий, найближчі рейси перенаправлені на запасний аеропорт п. Чульман Нерюнгрінського району", – йдеться в повідомленні.

Під ранок аеропорт відновив роботу.

Нагадаємо, у мережі з'явилося моторошне відео катастрофи в одному з районів індонезійського острова. Так, на ньому показані люди, які рятуючи свої життя, влаштували смертельні перегони з гігантською хмарою розжареного попелу після виверження вулкана.


Як писав раніше Знай.ua, у Коломенському районі Московської області розбився винищувач МиГ-29. Пілоти встигли катапультуватися до падіння. У мережі з'явилися перші кадри з місця трагедії.


Також Знай.ua писав про те, що в суботу, 6 жовтня ввечері біля берегів Гаїті стався землетрус магнітудою 5,9. Про це повідомляє Геологічна служба США.