Після завершення будівництва і введення в експлуатацію російського газопроводу "Північний потік-2" Україна втратить близько трьох мільярдів доларів.

Про це повідомляє "Хвиля".

Економічний експерт Віталій Кузьмін відзначив, що відразу ж після початку експлуатацію скандального газопроводу українська економіка втратить величезну кількість грошей за транспортування та експлуатацію газопроводу.

Крім того він розповів, що цілком впевнений, що газопровід таки побудують, попри імовірні американські санкції проти компаній, які його будують. Кузьмін відзначив, що газогін таки побудують через фінансову апетити європейських компаній, які неймовірно зацікавлені у роботі "Північного потоку - 2".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Останні півроку я говорю про те, що цей проект буде реалізований. Тому що найбільші європейські економіки зацікавлені в цьому проекті. Австрія, Італія, Франція, Німеччина - всі зацікавлені. Відповідно," Північний потік-2 "буде побудований і для України це не дуже добре ", -пояснив Кузьмін.

Він також жорстко розкритикував уряд за невдалі піар ходи, адже ще раніше міністри зазначили, що покриють втрати за транспортування газу видобутком свого газу та нафти.

"Якщо раніше уряд заявляв, що ми перекваліфікуємо і будемо добувати свого газу більше, то чим далі, тим ... Я боюся прогнозувати, але, на жаль, ми багато говоримо і мало робимо. Тому що ніяких кроків у цьому напрямку не зроблено", - підкреслив він.

Разом з тим варто відзначити, що будівництво "Північного потоку - 2" перейшло на новий етап - найближчим часом почнеться укладання підводної частини газопроводу.

Відзначається, що судно-трубоукладач Solitaire прокладе частину газопроводу в фінській винятковій економічної зоні, а потім перейде на іншу ділянку. Пізніше Solitaire повинен буде почати укладання труб у водах Росії.

Solitaire - одне з трьох суден компанії Allseas, з якої в квітні 2017 року була досягнута угода про прокладку "Північного потоку - 2". Два інших судна - Audacia і Pioneering Spirit.

Згідно з даними Marine Traffic, Solitaire вже прибув до порту Гельсінкі. Куди він повинен відправитися після заходу в цей порт, поки не повідомляється. Судно Audacia знаходиться біля Амстердама, а Pioneering Spirit - в Чорному морі.

Довжина фінської ділянки "Північного потоку - 2" становить 374 км. Перед укладанням труб будуть виконані підготовчі роботи, включаючи знешкодження боєприпасів.

Нагадаємо, Україна погодиться на "Північний потік-2" лише за однієї умови.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп розповів, як врятує Україну.

Також "Знай.ua" писав, що поляки встали на шляху Путіна.

"Північний потік-2": Берлін хоче зберегти українську ГТС?