Берлінська вертолітна служба взяла собі на службу український вертоліт Mi-8MSB, який нещодавно отримав європейський сертифікат льотної придатності. Про це повідомляє Укрінформ.

Прес-секретар берлінської компанії і авіаційний експерт Хайнріх Гроссбонгардт розповів, що завдяки надзвичайно потужним двигунам виробництва «Мотор Січ» компанія бачить великий потенціал для Mi-8MSB в Європі, а також в арабських країнах і в Африці. "Тепер, коли стало відомо, що ми можемо нарешті використовувати вертоліт, ми отримали численні запити від клієнтів", - розповів Гроссбонгардт.

За його словами, влітку минулого року були проведені випробування при високих температурах у країнах Середземномор'я, а також у Німеччині. Виявилося, що ніхто більше не може літати при таких температурах при максимальному завантаженні. Інші вертольоти такого розміру швидко досягали меж своїх можливостей і не могли підніматися в повітря з повним завантаженням до певної температури.

Проте, українська машина показала себе чудово. Мі-8 з новими моторами може працювати за екстремально спекотних погодних умов – 55 градусах за Цельсієм – з повним завантаженням. Це робить вертоліт особливо цікавим саме для операцій в жарких регіонах. Гроссбонгардт повідомив, що компанія вже отримала замовлення з Африки та країн Перської затоки на Близькому Сході.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Цей вертоліт – кращий, на наш погляд, він має великий експортний потенціал для «Мотор Січі», - зазначив експерт, додавши, що запорізьке дітище до того ж набагато працездатне і дешевше, ніж продукти, наприклад, Airbus.

В самій Німеччині вертоліт буде використовуватися переважно для монтажу щогл, в тому числі передачі сигналу. Вже отримано замовлення на електрифікацію залізничної гілки, вздовж якої треба встановити кілька сотень опор електропередач. Крім того, гвинтокрила машина буде корисна при гасінні пожеж, оскільки може доставити до їх епіцентру дуже багато води.

Нагадаємо, стало відомо, як проходять військові навчання Україна-НАТО.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Росії впав військовий літак, екіпаж шукають у морі.

Також портал "Знай.uа" писав, що у "Мотор Січ" відповіли на звинувачення США.