У свої 15 років Євгенія Чижикова встигла стільки, що навряд чи під силу її одноліткам. Звичайна дівчинка з Донецька переїхала до Києва, а потім почала навчатися у школі Нью-Йорка. Незабаром невгамовна учениця вирушить до Індії і більш за все мріє змінювати світ на краще.


Подорожувати хотілося давно, адже активний спосіб життя просто не дозволяє сидіти на місці. Женя займається спортом, любить грати в теніс і хоче відвідати якомога більше різних країн.

Євгенія Чижикова
Євгенія Чижикова

У Києві спочатку вона відвідувала інтернаціональну французьку школу, а тепер – у Think Global School. Нещодавно повернулася з Ботсвани, де досліджувала природу та фольклор.

"Перебування в інтернаціональному середовищі – дуже хороший досвід. Ти перестаєш думати тільки про проблеми своєї країни, а починаєш перейматися долею світу. Кожна наша подорож триває сім тижнів. Перший тиждень – адаптаційний. У Ботсвані наша група – по 10 осіб з класу – знайомилися один з одним, з вчителями. Певний час жили в кемпінгу без девайсів ", - згадувала вона.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Євгенія Чижикова
Євгенія Чижикова


Женя постійно записує цікаві історії, які чує від місцевого населення. Два тижні спостерігала за всіма природними змінами і намагалася їх також фіксувати для майбутнього дослідження.

Школу Think Global School створила у США у 2010 році фотограф-мандрівниця Джоан МакПейк. Жінку надихнув син, який багато подорожував разом з матір’ю, і якого не задовольняло звичне академічне навчання.

Євгенія Чижикова
Євгенія Чижикова

"Моє навчання – як підйом по сходах. У звичайній школі – лише теорія, ніякої практики, ніякого індивідуального підходу, жодних проектів. Тобто, фактично переписування підручника. Звичайну шкільну програму ми теж вивчаємо, але через проектну роботу. Навчання з 8 до 15, аби відсидіти час, – у нас такого немає. Я єдина українка в цій школі. Більше того – єдина представниця Східної Європи. Загалом, зі мною навчаються представники 22 країн світу", - додала Євгенія.

Євгенія Чижикова
Євгенія Чижикова

Вперше було справді складно: потрібно було вчити багато мов, математику, але головна проблема – повірити в себе.

Дівчина впевнена, що світ прислуховується до бажань людини, якщо ти сам знаєш, чого вартий, інші з часом почнуть ставитися так само:

Євгенія Чижикова
Євгенія Чижикова

"Навіть якщо ти не віриш, треба уявляти, що це не так. Така тактика дуже допомагає. Врешті, так і станеться, і ти повіриш. Люди будуть бачити твою впевненість, і їм буде це подобатися. Що я відкрила для себе – то це те, що практика змінює ставлення до теорії. Раніше я не любила науку, але, коли ти стикаєшся з нею в реальному житті, працюєш з тваринами на свіжому повітрі, знання з книг сприймаються зовсім по-іншому".


Дивіться: Think Global School


Нагадаємо, батьки показали перші результати нової української школи.
Як повідомляв Знай.ua, українська гімнастка завоювала срібло на Юнацькій Олімпіаді.
Також Знай.ua писав, оприлюднено повний графік канікул в українських школах.