Уже зовсім скоро київські школи спорожніють на один тиждень, щоб учні, їх батьки та вчителі змогли відпочити та набратися сил після двох місяців навчання.

школа
школа

Про це повідомляють ЗМІ із повідомленням на Міносвіти.

У повідомленні йдеться, що у першій чверті навчання триватиме до 26 жовтня.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

По 4 листопада включно, відповідальність за домашні завдання і прочитані книги, перекладається виключно на батьків. А з понеділка, 5 листопада, вчителі знову візьмуть школярів у свої обійми.

Після першої чверті для шкіл зроблять паузу всього у один тиждень. Триватиме друга чверть до 29 грудня включно (оскільки цей день є робочою суботою, а 31 грудня 2018 року, понеділок, вихідним).

Графік


Осінні канікули: з 29 жовтня по 4 листопада.

Зимові канікули: з 22 грудня по 7 січня 2019 року.

Весняні канікули: з 25 по 31 березня 2019 року.

У студентів перший навчальний семестр у новому навчальному році розпочався 3 вересня і закінчиться 21 грудня. Другий навчальний семестр стартує 8 січня. Заняття у другому семестрі закінчаться 31 травня.

Студенти
Студенти

Нагадаємо, вже понад місяць українські діти навчаються за новою програмою, на яку Кабмін виділив майже 1 мільярд гривень. Ці кошти повинні бути спрямовані на новий освітній простір для першокласників: парти, дидактичні матеріали, комп’ютери.

сучасна школа
сучасна школа


Як повідомляв раніше Знай.ua, київська міська державна адміністрація рекомендує школам організувати заняття за семестровою системою, почати новий навчальний рік 1 вересня, а також провести осінні шкільні канікули.

школа
школа

Вони почнуть у жовтні, зимові - в грудні, а в навесні - в березні. Про це сказано в листі Департаменту освіти КМДА.

Багатьом українським школярам довелося вперше сісти за парти взагалі без нічого: підручники для нової української школи більшість навчальних закладів просто не отримали.

школа
школа


Також Знай.ua писав про те, що минув майже місяць, як повинен був повноцінно запрацювати проект Міністерства освіти і науки – "Нова українська школа".