В мережі з'явилась жахлива новина про трагічну загибель українця-заробітчанина. 29-річний Василь Штанграт загинув у Франції. Він зник безвісти 8 вересня, а тіло знайшли 2 жовтня.

Про це повідомляє спільнота українців у Франції Association franco-ukrainienne "ART culture et créativité" на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією спільноти, Василь уродженець села Стінка Бучацького району Тернопільської області. У листопаді йому мало виповнитися 30 років.



Влітку цього року Василь подався зі свого села на заробітки. Йому вдалося влаштуватися на будівництво в Парижі. Разом з напарником оселився в містечку Бонда, недалеко від столиці Франції. Жив за межами міста з односельцем.

8 вересня Василь не повернувся з роботи. Його земляки у Франції організували пошуки, проте вони нічого не дали. А 2 жовтня в поліції повідомили, що Василя знайшли вбитим. Версії злочину правоохоронці не розкривають, посилаючись на таємницю слідства.

Василь не був одружений. Рідні хочуть повернути його на батьківщину, щоб поховати, уникнувши кремації, однак на це потрібні чималі кошти.
Українська громада організувала збір коштів на відправку тіла українця на батьківщину.

Нагадаємо, що у серпні український заробітчанин повісився у польській лікарні. У результаті нещасного випадку на роботі чоловікові розчавило таз. В лікарні він усвідомив, що не має медичного страхування і, як наслідок, можуть бути великі фінансові витрати на лікування. Крім того, він боявся депортації на батьківщину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські заробітчани в Росії все частіше стають жертвами торгівлі людьми. Їх обманом і погрозами втягують у наркотичний бізнес, в результаті вже сотні людей замість обіцяних високих заробітків отримали тюремний термін в РФ. Правозахисник Євген Чекарев розкрив подробиці злочинної схеми.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, українки, які вже тривалий час працюють за кордоном, розповіли чому не можуть повернутися додому.