60% подорожей українців за кордон складають країни, які є сусідами з Україною.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Такі дані відповідне відомство зробило на підставі даних операторів мобільного зв’язку.

"За кордон у першому півріччі 2018 року виїхало 17,3 млн абонентів мобільного зв’язку", – розповідається у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Найчастіше громадяни України відвідують країни, які межують з нашою державою: Польщу, Росію, Угорщину, Молдову, Білорусь, Румунію, Словаччину.

Загальна частка поїздок до цих країн складає близько 60% всіх подорожей українців за кордон.

Серед тих країн, які не межують з Україною найпопулярнішими стали Чехія (4,9% від загальної кількості виїздів), Туреччина (4,1%), Німеччина (4,1%) та Єгипет (3,3%).

Крім цього, за той же період Україну відвідало 9,6 млн іноземних абонентів мобільного зв’язку.

Найчастіше іноземці приїздили до Київської області – 1,8 млн абонентів; Львівської – 1,5 млн абонентів; Закарпатської – 0,8 млн абонентів; Одеської – 0,6 млн абонентів; Харківської – 0,5 млн абонентів.

У підсумку, в І півріччі 2018 року абоненти подорожували 65,7 млн разів.

Топ 5 найпопулярніших українських областей для відвідування: Київська – 18 млн абонентів; Львівська – 4 млн; Полтавська – 3,4 млн; Житомирська – 3,3 млн; Черкаська – 3,2 млн.

Нагадаємо, раніше безвіз не допоможе: українцям доведеться платити за поїздки в Європу.

З 2020 року зміняться правила в'їзду в Шенгенську зону. Зміни торкнуться тих країн, у яких діє безвізовий режим з Європейським союзом.

Перед поїздкою в Європу необхідно буде заповнити на спеціальному сайті реєстраційну форму. У ній потрібно вказати своє ім'я, дату і місце народження, національність, паспортні дані та мету поїздки. Через 72 години заявнику прийде дозвіл або відмова у в'їзді.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що залізниця нагадала правила поїздки до ЄС.

Також "Знай.uа" писав, про те, що двох французьких депутатів відрядили від поїздки в Крим.