Україна слідом за Європейським союзомготова відмовитися від традиції щороку переходити на літній та зимовий час. Але цього року годинники ще раз переведуть. Це станеться, як завжди, в останню неділю жовтня.

Поки що рішення щодо скасування переведення годинників не прийняли, тому в ніч з 27 на 28 жовтня о 4 ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад.

У 2011 році в Україні вже була спроба скасувати переведення годинників, але вона виявилася невдалою.

Додамо, у кінці серпня Євросоюз проголосував за скасування переходу на літній та зимовий час. Так, переваєна більшість жителів Європи виступили "ЗА" відмови від цієї традиції, вони виступили за збереження літнього часу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як впливає на людей такий перехід?

Лікарі стверджують, що організм людини легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Але, в будь-якому випадку людині у перші дня важко адаптуватися до нового режиму.

У разі переходу на зимовий час можливі погіршення самопочуття, також це може призвести до порушень сну та зниження імунітету. Особливо гостро це відчувають люди, які мають зронічні захворювання чи проблеми з серцево-судинною системою.

Відповідно до низки досліджень, в перші дні після переведення стрілок на зимовий час різко зростає кількість інфарктів і самoгyбств.

Тим, хто легко піддається стресу, радять уникати будь-яких подразників, а ще краще влашуватисобі німі-відпустку на перші дня після переведення стілок годинника.

Нагадаємо, синоптики розповіли, стало відомо, коли Європа відмовиться від зимового і літнього часу.

Як повідомляв портал Знай.ua, в уряді заявили, що в Україні немає жодних економічних обґрунтувань переходу на літній і зимовий час.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені заявляють про виникнення нового супутника Землі, який постійно знаходиться поруч та крутиться навколого Блакитної планети.

Дивіться: Як швидко адаптуватися до переходу на зимовий час