Багато хто помічав, що при звичному споживанні світла та води, часто лічильники показують дуже разючу різницю у платіжках. Спеціалісти говорять, що це може бути пов'язано як з поломкою обладнання, так і з махінаціями сусідів.

Фахівці пояснили, що робити, коли показники лічильників не співпадають

платіжки

Вода біжить не туди

Траплялися випадки, коли родина отримувала платіжки, в яких показники були вп'ятеро більшими.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ймовірно у вас проблеми із сантехнікою!

"Якщо не працює запірна арматура або клапан, який утримує воду в бачку, то ваша вода просто виливається в каналізацію, а лічильник це все вважає. Наступний "кандидат" - це так званий "підривної" клапан в бойлері. Якщо тиск в вашому водонагрівальної приладі збільшується, то надлишок води теж йде в каналізацію", - пояснює сантехнік.

Якщо ж ваші лічильники раптом почали крутитися, як навіжені, варто викликати майстрів для перевірки всіє техніки в домі.

Поломка лічильника

Може статися й таке, що ваш лічильник води почав неправильно вважати. Найпростіший спосіб перевірити його працездатність - це наповнити трилітрову банку (а ще краще - 10-літрове відро) водою і подивитися, як змінилися показання приладу.

Що стосується лічильника електроенергії, тут також не складно перевірити правильність роботи приладу.

Потрібно вимкнути абсолютно всі електроприлади в будинку/квартрирі.

Якщо у вас старий дисковий лічильник, то диск повинен повернутися до появи у віконці великої червоної позначки і зупинитися. В електронному лічильнику роль "точки" грає світлодіод "навантаження", який в разі відсутності навантаження не повинен блимати.

Таким чином ви переконєтесь, що до вашої електролінії ніхто не приєднався.

Показники та дані

Нерідко буває і таке, що у водоканалі, наприклад, переплутали показники та нарухували більше. Тоді потрібно звернутися до відомства та з'ясувати у чому причина. До вас також можуть завітати контролери для звірення показників.

Нагадаємо, українцям розповіли, за що вони заплатять з власної кишені у 2019 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про встановлення лічильників тепла.

Також Знай.ua писав про те, що уряд дозволить українцям заощадити на теплі, але за однієї умови

Дивіться: Як від'єднатись від центрального опалення