У середу, 10 жовтня, Кабінет міністрів України прийняв рішення дозволити індивідуальний (поквартирний) облік у старих будинках із горизонтальною системою опалення, жителі яких на даний момент оплачують за все спожите будівлею тепло пропорційно площі квартир. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тепер квартири, в яких встановлять лічильники (у будинках з горизонтальною розводкою інженерних мереж) або прилади-розподілювачі (при вертикальної розводки), зможуть регулювати температуру в своїх приміщеннях, економити і платити тільки за своїм лічильником з доплатою за обігрів місць загального користування", – прокоментував прийняту Кабміном постанову очільник Мінрегіону Геннадій Зубко.

Також політик додав, що вибір споживачами оптимальної системи індивідуального обліку здійснюється за технічної можливості інженерних систем та економічної доцільності для кожного старого будинку.

Згідно з документом, тепер для системи обліку за допомогою приладів-розподілювачів необхідно, щоб їх встановили не менше 50% мешканців багатоквартирного будинку. При цьому оплата установки такої системи виконується за рахунок споживачів-власників квартири.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До речі, столична влада не поспішає з включенням тепла в квартирах киян. Як уточнили представники мерії, оскільки, за прогнозами синоптиків, найближчий тиждень обіцяє бути теплим, а значить включати батареї поки рано.

"Підключення житлових будинків до опалення в Києві починатися з урахуванням температури повітря, яка може опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні протягом не менше трьох днів… Ми подивилися прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17-18 градусів тепла. Прийнятно платити за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато киян думає, що немає", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелев.

Нагадаємо, що протягом трьох тижнів уряду потрібно прийти до порозуміння з МВФ і підписати новий меморандум.

Як повідомляв портал Знай.uа, зі стрибком цін на блакитне паливо варто очікувати підвищення тарифів на опалення і гарячу воду.

Також портал Знай.uа писав, що киянам назвали дату включення гарячої води.