Повір'я

У цей день обов'язково намагалися попаритися в лазні, щоб вигнати хвороби. Допомагав в цьому банний дух, така істота, яка не показується на очі людині, але шумить. Він виганяє з лазні відвідувачів, які йому не подобаються, стукає і кидається камінням. Але його можна побачити, якщо він перетворюється в зайця, собаку, кішку, віник або жабу. Цю істоту називали Банником і говорили, що він також любить часто купатися. Робить це зазвичай в 3-й, 4-й і 7-й пар, після 2-3 людських змін.

Для банника часто залишали мило, віник і воду на ніч, щоб він міг без людей попаритися. Тому після заходу сонця в баню намагалися не ходити. Банник - істота з язичництва, тому в лазнях не ставили ікони і знімали хрестик, коли заходили. Банника при вході потрібно було попросити попаритися, вибачитися, що турбують і сказати: «Пане господар, пусти в баню помитися, попаритися».

Прикмети на 26 жовтня

  • Якщо сонце на сході з'являється з-за хмар, то погода буде дуже мінливою.
  • Ранкова зоря сіра, без яскравих червоних тонів, без вітру - на гарну погоду.
  • Хмари швидко біжать по небу з південного боку - слід найближчим часом очікувати негоди.
  • Вдень і вночі температура повітря майже не змінюється - до затяжної похмурої погоди.
  • Рано вранці півні заспівали - скоро стане тепло.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
  • Півень в цей день кукурікає в незвичайний для нього час - погода скоро зміниться.
  • Горобці в воді плескалися - до дощу.
  • Кішка лиже хвіст, ховає голову - до негоди.
  • Народжені 26 жовтня відрізняються завзятістю в досягненні мети, вміло відстоюють свої і громадські інтереси. Такі люди всього в житті добиваються самостійно. Їх цінують за вміння і талант. Носити їм слід смарагд.

Раніше Знай.uа повідомляв, про ТОП-3 заходи в Україні в останні дні жовтня.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що Філарет повідомив, коли Україна отримає Томос.