У п'ятницю, 26 жовтня, за день до 74 Дня народження не стало скандально відомого радянського і російського актора Миколи Караченцева: після довгих мук онкологія взяла верх.

Найяскравіші кінообрази актора - в суб'єктивній добірці "Знай.uа".

Старший син

Найпершою пам'ятною роллю в кар'єрі Караченцева став образ Бусигіна в драмі "Старший син" - студента, який відстав від поїзда. Намагаючись знайти місце для ночівлі в провінційному містечку, він розповідає місцевому жителю, що є його позашлюбним сином.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Людина з бульвару Капуцинів

Картина, яка відзначилася великою кількістю бійок і різноманітних трюків, в яких Караченцев брав участь сам, і при цьому ще працював каскадером.

Караченцов був актором універсальним. Він чудово вживався як у драматичні образи, так і комедії, і навіть мюзикли. Одна з найяскравіших співочих ролей - Рікардо в картині "Собака на сіні". Серенада, яку він тут виконує, знають усі, і неважливо, дивилися фільм чи ні.

Почути спів Караченцева можемо і в трагікомедії "Білі роси", в особі веселуна з акордеоном Сашка, родина якого переїжджає у великий багатоповерховий будинок із села. Саме тут лунає всім відома пісня "Я ходив по білу світу".

Не можна не згадати про його ролі в дитячому кіно: чого тільки варта роль гангстера Урі у "Пригодах Електроніка". А пірат на прізвисько Чорний пес з "Острова скарбів"?

Після страшної аварії 2005 року Караченцев став з'являтися на екрані вкрай рідко. У 2006-му шанувальники могли його побачити в епізодичній ролі в серіалі "Тихий дон", в 2014-му - в картині "Білі роси-2".

Найбільш пам'ятна театральна роль Караченцева - образ мужнього романтика, графа Миколи Рєзанова в рок-опері "Юнона і Авось".

Нагадаємо, стала відома причина смерті Миколи Караченцева.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", після смерті Миколи Караченцева спливли шокуючі подробиці.

Також "Знай.uа" писав про те, що передсмертне бажання Караченцева не встигли виконати.