За минулу добу НБУ знову понизив національну валюту, дозволивши долару вирватись далеко вперед.
25 жовтня безготівковий долар подорожчав на 12 копійок, і вийшов на рівень 28,32-28,35 грн./$.

Про це пише UBR.

"Факторами впливу на курсові тренди стали подальше просідання пропозиції на тлі календарного періоду відшкодувань ПДВ і збільшення гривневої ліквідності, що провокує зростання попиту і спекулятивної складової ринку", - прокоментував ситуацію на торгах директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Імпортери та нафтотрейдери найактивніше 25 жовтня скуповували валюту, у той час, як експортери раптово згорнули продажі. Через цю диспропорцію долар і дорожчав.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нацбанк двічі виходив з продажами "американця", щоб згладити курсові коливання і підтримати гривню.

"Вихід Нацбанку на торги з продажем долара послабив зростаючий тренд, але не переламав його", - прокоментував Курінний.

Хоча багато хто сподывався на підвищення облікової ставки НБУ на 0,5% річних (до 18,5%), однак рішення Нацыонального банку щодо збереження нацвалюти на старому рівні (18%), мало вплинуло на хід валютних торгів.

У звязку з цим виросли і готівкові курси "зеленого". В середньому на 10 копійок. Середня вартість валюти на продажу людям склала 28,30-28,40 грн/$, мінімальна - 28,15 грн/$, максимальна - 28,45 грн./$. При цьому викуповували долар у населення в рамках 27,90-28,27 грн/$.

Скарбники впевнені, курс долар продовжить зростати і в кінці тижня. Олег Курінний спрогнозував на 26 жовтня торгівлю в рамках 28,30-28,40 грн/$, і колеги погодилися з ним.

За словами екпертів, швидше за все, міжбанк буде відкриватися в рамках 28,34-28,40 грн/$.

Нагадаємо, екперти зробили прогноз щодо національної валюти на три роки вперед. І за їх оцінками, радіти українцям не доведеться.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за оцінками економістів, у листопаді на гривню чекає незначне покращення, але не надовго.

Також Знай.ua писав, що аналітики розповыли, як поведе себе гривня під кінець 2018 року.