Відомий фінансовий аналітик Віталій Шапран повідомив, чого варто чекати від курсу гривні під кінець 2018 року.

Про це йдеться на сайті replyua.net.

За словами фахівця, якби не було таких великих ризиків гігантського уприскування гривневої ліквідності з ЄКР, то у кінці року, можна було б поліпшити прогноз для гривні з 29,0 до 28,5 грн за долар.

Також аналітик стверджує, що зерно та сталь побили рекорди минулого року. Останнього тижня ціна на нафту опустилася нижче до 80 доларів за барель. Головним фактором ризику залишається Китай, перше півріччя + 6,8% ВВП, третій квартал уже + 6,5% в річному розрахунку. Все це відбулось на тлі невдалої монетарної політики Народного банку Китаю.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Експерт відзначив, що через часті ін'єкцій в юанях від НБК через повторне фінансування, кілька років тому в Китаї ввели обмеження на покупку не більше 50 тисяч доларів США в рік на одного громадянина. У 2017 році ці обмеження посилили, проте це не поліпшило ситуацію, юань на тлі істерії торговельної війни з США наблизився до курсу за "зелений" майже до 7,0 юанів за долар.

Тому, глобальні перспективи для гривні не дуже чисті від ризиків та непередбачуваних стрибків, проте - в найближчому часі якихось особливих кардинальних змін бути не повинно, хіба що НБУ збільшить свої золотовалютні резерви.

Нагадаємо, раніше експерт стривожив українців прогнозом стосовно курсів валют. За словами експертів, курсові тренди обумовлені переважною збалансованістю попиту і пропозиції на тлі позитиву унаслідок співпраці з МВФ, а також відсутність ажіотажу і низького спреда готівкового ринку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що курс валют на 16 вересня зіграє злий жарт з гривнею.

Українська гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют в світі.

Також "Знай.uа" писав, про те, що буде із гривнею до кінця 2018 року, і чому про це мовчать в НБУ.