Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) в четвер, 20 вересня. Порівняно з показниками у середу, 19 вересня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 28,12 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Офіційний курс валют НБУ на 20 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2812.0205 гривні;
100 євро – 3280.7843 гривні;
10 російських рублів – 4.1964 гривні.

Як видно з цими показниками, євро впав у ціні на 12 копійок, а вартість російського рубля з середи збільшилася на 4 копійки. Крім того, долар знову подешевшав на 3 копійки.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Тим часом українська гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют у світі. Про це на сторінці "Dubinsky.pro" в Facebook написав журналіст Олександр Дубинський.

Спираючись на дані інвестиційного банку Nomura, він стверджує: така ситуація точно не на користь держави, вона може викликати колапс у всіх сферах економіки.

"Українська гривня - в десятці найбільш ризикованих, обвал яких по відношенню до світових валют може статися абсолютно в будь-який час. Що це означає? Вкрай високі ризики раптової девальвації, пов'язані з відомими всім фактами: дефіцит платіжного балансу, відплив капіталу, високе боргове навантаження і відсутність підтримки МВФ. Публікація індексу Nomura тільки прискорить, це сигнал усім спекулятивним інвесторам - на вихід. Скоро зліт", - говорить Дубинський.

Нагадаємо, що Національний банк України оприлюднив поквартальний прогноз інфляції і цін на прийдешній рік.

Як повідомляв портал Знай.uа, український уряд сформував проект держбюджету на 2019 року і направив його до парламенту для подальшого погодження та затвердження.

Також портал Знай.uа писав, що у світлі останніх подій і розслідування отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, американський уряд готує другий раунд "жорстких" санкцій проти Кремля.