Українська гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют в світі.


Про це на сторінці "Dubinsky.pro" у Facebook написав журналіст Олександр Дубинський. Опираючись на дані інвестиційного банку Nomura, він стверджує: така ситуація точно не на користь держави, вона може спричинити колапс в усіх сферах економіки.

Курс гривні
Курс гривні

"Українська гривня - в десятці найбільш ризикованих, обвал яких по відношенню до світових валют може статися абсолютно у будь-який час. Що це означає? Вкрай високі ризики раптової девальвації, пов'язані з відомими всім фактами: дефіцит платіжного балансу, відтік капіталу, високе боргове навантаження і відсутність підтримки МВФ. Публікація індексу Nomura тільки прискорить це, сигнал всім спекулятивним інвесторам - на вихід. Скоро зліт", - зазначає Дубинський.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще


Прогноз щодо курсу валют на 2018 рік

Курс долара
Курс долара


Кілька місяців курс стабільно утримувався на межі приблизно 25,5 -26 грн / долар, а на кінець року - вже буде 27-28 грн / долар.

Перші коливання спостерігатимуться у межах 15-10 копійок.

Курс долара (Інвестиційний банк Nomura)
Курс долара (Інвестиційний банк Nomura)


Курс 26,10 грн / долар говорить про те, що пропозиція валюти досить висока і чекати ослаблення гривні далі не варто, тобто фінансовий ринок в цілому знаходиться в балансі. Але з 26-ти, так званої відправної точки, гривня ризикує впасти до 35 за долар. Якщо ми подолаємо цю позначку, національній валюті ще довго не вдасться "стати на ноги".

Курс долара 2017-2018 роки
Курс долара 2017-2018 роки


Покупка іноземної валюти одразу піде вгору, якщо вірити закладеній Кабміном девальвації, то до кінцям поточного року, долар коштуватиме не менше 29-30 гривень.


Дивіться: Яким буде курс долара до кінця 2018 - прогноз експертів


Нагадаємо, лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка збираються позбавити недоторканності.
Як повідомляв Знай.ua, оприлюднено прогноз щодо курсу долара на вересень 2018 року.
Також Знай.ua писав, в НБУ розповіли, що буде з гривнею до кінця року.