Народні депутати вже 20 вересня розглянуть у Верховній Раді зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО.

ВРУ


Про це заявила голова комітету ВР із закордонних справ Ганна Гопко на прес-конференції у вівторок, 11 вересня.

"Уже пройшло декілька комітетів, залишається ще профільний комітет, тобто на 18-19 вересня будуть усі комітети, і 20-го планується внести на перше читання", - зазначила вона, коментуючи подальшу процедуру розгляду змін до Основного закону щодо ЄС і НАТО.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще


Голова комітету також додала, що у першому читанні необхідна буде підтримка простої більшості народних депутатів - мінімум 226 голосів, а далі - конституційної більшості в 300 голосів.

Нагадаємо, Рада опублікувала текст змін до Конституції про курс на ЄС і НАТО.
Текст президентського законопроекту №9037 про внесення відповідних змін до Конституції України оприлюднений на сайті Верховної Ради.
Президент Петро Порошенко пропонує закріпити незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію в преамбулі Основного Закону.

порошенко

"Пропонована законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави", — йдеться в пояснювальній записці.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Сполучені штати Америки і Європейський союз озвучили спільні вимоги звільнити незаконно утримуваних українських політв'язнів і приступити до реалізації Мінських домовленостей.
Відповідну заяву зробили голови делегацій ЄС та США під час виступів на церемонії відкриття двотижневої наради ОБСЄ у Варшаві.

обсе


Так, європейські представники закликали Кремль виконувати домовленості і вплинути на бойовиків невизнаних республік, яким з їх боку надається підтримка.

Також Знай.ua писав про те, що цілу низку недопрацювань та несправностей виявили на російському космодромі "Восточный", зокрема - неякісно залитий бетон на стартовому комплексі.