Сполучені штати Америки і Європейський союз озвучили спільні вимоги звільнити незаконно утримуваних українських політв'язнів і приступити до реалізації Мінських домовленостей.

Відповідну заяву зробили голови делегацій ЄС та США під час виступів на церемонії відкриття двотижневої наради ОБСЄ у Варшаві.

Так, європейські представники закликали Кремль виконувати домовленості і вплинути на бойовиків невизнаних республік, яким з їх боку надається підтримка.

"Ми і надалі підтримуємо національну цілісність України і закликаємо всі сторони реалізувати Мінські домовленості. Ми закликаємо Росію, щоб вона сприяла звільненню всіх незаконно затриманих і засуджених громадян України в Росії, в тому числі, Олега Сенцова", - повідомив представник делегації ЄС.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В цей час американська делегація заявила про підтримку європейських колег і звернулася до Москви із закликом звільнити українського політв'язня Олега Сенцова і інших в'язнів Кремля.

Крім цього, американський представник чітко дав зрозуміти Москві, що санкції будуть залишатися до тих пір, поки не будуть виконані зобов'язання Мінськими угодами.

Раніше стало відомо, що постійні представники 28 країн Євросоюзу висловилися на користь продовження індивідуальних санкцій щодо компаній і громадян Російської Федерації. Про це повідомляє джерело ТАСС.

Рішення ЄС було прийнято в рамках попереднього обговорення подальшої долі санкцій, адже їх термін закінчується вже 15 вересня.

"Постійні представники сьогодні погодили продовження індивідуальних обмежувальних заходів ще на 6 місяців", - стверджує джерело в Раді ЄС.

Нагадаємо, в ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії.

Як повідомляв "Знай. ua", Крим, Росія і НАТО: Порошенко вирішив змінити Конституцію.

"Знай. ua" писав, що транш для України вже їде, названий годину Х.