Цілу низку недопрацювань та несправностей виявили на російському космодромі "Восточный", зокрема - неякісно залитий бетон на стартовому комплексі.


Несправності російського космодрому


Відповідні дані підтвердили у Центрі експлуатації наземної космічної інфраструктури:

"Фахівці ФГУП "ЦЕНКІ" виявили наявність неякісного бетону під обшивкою стартового столу на космодромі "Восточный", однак цей будівельний брак не має критичного характеру і буде усунутий власними силами держкорпорації "Роскосмос" до 5 жовтня поточного року", - йдеться у повідомленні.


Після перевірки стало очевидно: неякісний бетон залили з вини колишнього підрядника - Спецбуд РФ. Крім того, є ще чимало неназваних поки претензій до колишнього підрядника. ЦЕНКІ витратить понад 4,5 млн рублів ($ 65 тис.)

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На ліквідацію пустот під залізобетонним фундаментом спецшляху мобільної вежі обслуговування на російському космодромі "Восточный" в Амурській області.
Космодром почали будувати 2012 року. Його вартість оцінюється в сотні мільярдів рублів.

На початку 2015 року Рахункова палата РФ заявила про перевищення витрат на будівництво космодрому "Восточный" на 13 мільярдів рублів (232 млн дол.).

Слідчий комітет Росії після цього порушив дві кримінальні справи про розкрадання бюджетних коштів. У підсумку колишнього голову "Дальспецстроя" Юрія Хрізмана засудили до 12 років позбавлення волі у справі про розкрадання при будівництві "Східного".


З цього космодрому стартували всього три ракети-носії. Перший запуск з "Восточного" було заплановано на 27 квітня 2016 року, однак через неполадки відбувся наступного дня. Другий пуск - в листопаді 2017 року - був невдалим. Останній пуск пройшов 1 лютого цього року.


Дивіться: російські ракети не долетіли до Сирії і впали на Іран


Нагадаємо, Трамп заявив про намір завдати удару по силам РФ та Ірану у Сирії.
Як повідомляв Знай.ua, у день виборів по всій Москві відбулися масові акції протесту.
Також Знай.ua писав, Асад збирається застосувати хімічну зброю.