Як стало відомо від зарубіжних ЗМІ, сирійський президент дав дозвіл своїм військам на застосування газу, незважаючи на погрози з боку Заходу.


Президент Сирії Башар Асад дав добро на використання хімічної зброї в наступальної операції на останніх залишившихся ділянках території, що знаходяться в руках повстанців. Таку інформацію надало The Wall Street Journal джерело в рядах американської військової розвідки.


В Ідлібі Асад дозволив застосувати газ хлорин.


Міжнародне співтовариство неодноразово адресувало сирійському главі попередження з проханням не застосовувати хімзброю. А інакше США і союзники попередили РФ про готовність до активних військових дій проти Сирії.


Франція зазначила, що готова дати удару по об'єктах режиму Асада, якщо той застосує заборонений метод.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще


Раніше стало відомо, що Путін і Асад 9 вересня завдали потужні удари по Сирії, не шкодуючи місцевих жителів. Тільки по Ідлибу біля кордону з Туреччиною авіація випустила близько 60 бомб протягом трьох годин. Після цього обстрілу в провінції померли дві дитини. Перш за все, стріляли по локаціях, де розташувалися повстанці, але деякі з них були порожніми. Удари були чутні з самого ранку. Крім двох загиблих, семеро осіб було поранено.


Як повідомляв Знай.UA стало відомо, що дружина Башара Асада смертельно хвора. У жінки рак молочної залози, і вона вже почала проходити перший етап лікування. Як стало відомо, хворобу вдалося виявити на початковій стадії. У мережі з'явилися фотографії президента Сирії, який підтримував дружину під час її терапії.


Також Знай.UA писав про те, що США дозволив друкувати зброю на 3D-принтері. Тепер кожен бажаючий може створити свою модель. Раніше Мін'юст США забороняв друкування зразків зброї, щоб запобігти поширенню злочинності в штатах. Проте влада переживає, що якщо знову ввести заборону, відбудеться ефект розірваної бомби, і таємне друкування пошириться набагато швидше.