Літаки Росії та Сирії завдали нищівного удару по провінції Ідліб, начхавши на попередження глави Білого дому Дональда Трампа. В результаті атаки загинуло 13 людей. За інформацією Обсерваторії з прав людини, серед постраждалих 8 - це діти.

За день до авіаудару прес-секретар Володимира Путіна - Дмитро Пєсков - відхилив попередження Білого дому і заявив, що президент США демонструє не що інше як "не повний" та "не комплексний" підхід до ситуації. Пєсков охрестив Ідліб "вогнищем тероризму" і додав, що сирійська армія збирається впоратися з цією проблемою.

Представники американського Міністерства оборони, в свою чергу, пригрозили уряду Сирії відплатою, якщо ті вирішать використати в Ідлібі хімічну зброю. За інформацією ЗМІ, в Пентагоні вже склали список потенційних цілей в Сирії.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Після авіаудару Рада безпеки ООН вирішила провести екстрене засідання.

"Це трагічна ситуація, і якщо вони хочуть продовжувати йти по шляху захоплення Сирії, вони можуть це зробити. Але вони не можуть нападати на своїх людей, і ми не збираємося дозволяти себе обманювати", - заявила Ніккі Хейлі - постійний представник Сполучених Штатів в ООН.

Ідліб - це притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил.

Серія вибухів прогриміла на авіабазі

На авіабазі Меззе сирійських урядових військ неподалік від Дамаска в ніч на неділю, 2 вересня, сталася серія вибухів. Свідки згадують сильну пожежу і густий дим над авіабазою. Представники сирійської армії називають причиною вибухів коротке замикання. Раніше мова йшла про можливий авіаудар з боку Ізраїлю.

Нагадаємо, Росія відновила бомбардування Сирії.

Як повідомляв "Знай.uа", українців попередили про важливое.

Також "Знай.uа" писав, що Сирія посилить проблеми України.