Рекордно низька позначка, якої валютний ринок не бачив з 16 березня 2016 року, - ось, чим відзначився російський рубль, подолавши показник у 70 рублів за один американський долар.

Як повідомляють російські ЗМІ, на перших секундах торгів на "Московській біржі" курс рубля по відношенню до долара різко знизився і "пробив дно" у 70 рублів. Разом з тим курс американської валюти виявився вищим за офіційний рівень на 96,14 копійки. По відношенню до рубля також виріс курс євро: тепер він становить 37,88 копійки.

Економічні аналітики стверджують, що політ російської валюти безпосередньо пов'язаний із заявками на валютну купівлю, які залишилися з п'ятниці і до цього не були реалізовані. Трохи пізніше курс рубля вдалося стабілізувати. Експерти вважають, що найближчим часом очікувати різкого падіння не варто.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Що чекає на українську гривню

Помірна девальвація восени спостерігається в Україні вже декілька років. Більше валюти доводиться витрачати на імпорт газу. Крім того, починається активний бізнес-сезон. Золото-валютні резерви НБУ на даний момент складають $17,2 млрд. Це запас України, який можна витрачати на підтримку курсу і обслуговування зовнішніх боргів. Теоретично, цих коштів може вистачити Україні як мінімум на цей і більшу частину наступного років.

Як справи у Північного потоку-2

Більшість шведських політиків виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Майже всі опитані політики і чиновники висловилися про необхідність заборонити будівництво "Північного потоку-2", частина якого повинна пройти через територіальні води Швеції.

Нагадаємо, США готують документ, який поставить хрест на Росії швидше за санкції.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерт спрогнозував осінній курс іноземних валют в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк в 2018 році очікує зростання цін на газ на рівні 25%.